Δημοσκόπηση Pulse: Ντέρμπι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ – Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 30% πρώτη η ΝΔ - Τι προβληματίζει τον κόσμο

Parallaxi
δημοσκόπηση-pulse-ντέρμπι-για-την-αρχηγία-1078577
Parallaxi

Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ παραμένει πρώτη ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%. Στο 4,5% είναι η Νίκη και η Φωνή Λογικής ενώ ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3% και η Νέα Αριστερά με 2%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 24%, το ΠΑΣΟΚ 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νίκη και η Φωνή Λογικής με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Νέα Αριστερά με 1,5%.

Μόλις το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει θετικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας εκφράζει ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ή αρκετά δηλώνει ότι ενδιαφέρεται το 28%.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών καθλώς προηγείται με 9 μονάδες του Χάρη Δούκα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 και με 11 μονάδες από την Άννα Διαμαντοπούλου στους ψηφοφόρους του κόμματος στις ευρωεκλογές.

«Ντέρμπι» μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα βλέπει η εταιρεία στην ομάδα των ψηφοφόρων που δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 5 μονάδες, με τους Δούκα και Διαμαντοπούλου να έχουν το ίδιο ποσοστό – 22%.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα