Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες οι υποψήφιοι για την προεδρία – Αυξημένη κατά 29% η συμμετοχή

Ψήφισαν 65.671 έως τις 11:00 - Δείτε τις δηλώσεις των υποψηφίων

Parallaxi
εκλογές-πασοκ-στις-κάλπες-οι-υποψήφιο-1224501
Parallaxi

Ραντεβού για τη μεγάλη «μάχη» στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών δίνουν σήμερα, Κυριακή οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου συμμετέχουν στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία των εκλογών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 7 σήμερα το πρωί, όταν κι άνοιξαν οι κάλπες.

Αυξημένη η συμμετοχή

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμμετοχή σε σχέση με τη διαδικασία του 2021 είναι αυξημένη κατά 29%. Τις πρώτες δύο ώρες είχαν ψηφίσει 18.000 πολίτες, με τη συμμετοχή να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2021 κατά 31%.

Την προηγούμενη φορά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είχαν ψηφίσει μέχρι τις 09:00 το πρωί 13.764 μέλη και φίλοι, ενώ τώρα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι σαφώς εντονότερο- γεγονός που προεξοφλεί ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ- εφόσον συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό. Να σημειωθεί ότι το 2021 είχαν ψηφίσει συνολικά στον πρώτο γύρο 270 χιλιάδες.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δούκας χαιρέτησε ένα προς ένα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και στη συνέχεια ψήφισε.

Στη δήλωσή του ο Χάρης Δούκας κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν, ώστε να αλλάξουμε τη χώρα».

«Έχουμε ραντεβού με το μέλλον», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης

Ο δεύτερος που ψήφισε, από τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης που βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία.

Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής (06.10.2024), ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε δηλώσεις αφού έριξε την ψήφο του στην κάλπη.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε.

Ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου

«Χιλιάδες πολίτες καλούνται σήμερα, μετά από τρεις μήνες διαλόγου και γιορτής της δημοκρατίας, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους» δήλωσε η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα το Περιστέρι. Η κ. Γιαννακοπούλου κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 Οκτωβρίου ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα».

Χαιρέτισε παράλληλα την αυξημένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. «Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και αυτό με χαροποιεί. Πιστεύω ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία. Θέλω να καλέσω όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν την πλάτη στα συστήματα, να δώσουν μία ηχηρή απάντηση πως ναι. το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» ανέφερε.

Ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου λειτουργεί ένα από τα εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ.

Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» ήταν τα λόγια της Άννας Διαμαντοπούλου μόλις ψήφισε.

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε «Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί.

Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.»

Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

«Μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για την παράταξη. Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που περιμένη επιμονή και υπομονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Γερουλάνος.

«Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπει σήμερα η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος και ευχαρίστηκε τα μέλη της εφορευτικής και τους δημοσιογράφους.

«Να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι μία καινούρια μέρα για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα