Πολιτική

Eκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παρατείνεται η εκλογική διαδικασία- Στις 9 κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000 ψήφους.

Parallaxi
eκλογές-συριζα-παρατείνεται-η-εκλογικ-1061181
Parallaxi

Εικόνα: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi 

Πάρα πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής 24/9, με σκοπό να ψηφίσουν το άτομο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.

Μετά την παράταση μίας ώρας που δόθηκε για όλη την Ελλάδα στην εκλογική διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο θα καθυστερήσει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα σε επαρκές δείγμα αναμένονται αργά το βράδυ.

Έως τώρα, έχουν ψηφίσει πάνω από 30.000 μέλη του κόμματος, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000 ψήφους (υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα).

Ήδη έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 132.000 πολίτες, γράφει από μέρους του το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Προέδρος ΚΕΦΕ: Να αποφεύγεται κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.

Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα