Εν αναμονή της άφιξης Μπλίνκεν στα Χανιά

Τι θα συζητηθεί

Parallaxi
εν-αναμονή-της-άφιξης-μπλίνκεν-στα-χαν-1103287
Parallaxi

Εικόνα: cretapost.gr

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν και Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά. Από το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αρκετά αυξημένα.

Η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα στην οικία του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά ενώ ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει στη Σούδα στις 5:30 το απόγευμα.

Οι πρώτες αφίξεις

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, από τις 4 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι έλληνες πολιτικοί θα συμμετέχουν στην σπουδαία αυτή συνάντηση τους οποίους υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται ήδη στα Χανιά.

Στη συνάντηση συμμετέχουν θα είναι από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη. Παρών στην Κρήτη, πέραν των συνεργατών του Αμερικανού υπουργού, θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης που συναντήθηκε προχθές γι’ αυτόν τον λόγο με τον κ. Γεραπετρίτη.

Δείτε σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Η ατζέντα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ. Είναι δεδομένο, άλλωστε, ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, με δεδομένες τις πρόσφατες υψηλόβαθμες επαφές του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την ομιλία στο Κογκρέσο, αλλά και την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία αναγνώρισε την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και ανέδειξε τον μακροχρόνιο χαρακτήρα της δέσμευσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε μια περίοδο που αναπροσαρμόζονταν οι αμερικανικές προτεραιότητες.

Πηγή: cretapost.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα