Πολιτική

Eπίσημο: Υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς

Έκανε τη σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι.

Parallaxi
eπίσημο-υποψήφιος-για-την-προεδρία-του-1033189
Parallaxi

Ο Νίκος Παππάς μπαίνει στη μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφού, όπως γνωστοποίησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου (15/07), θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Πρόκειται για το τέταρτο στέλεχος που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά τους – κατά χρονολογική σειρά – Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα.

Από την πλευρά του, στο κείμενο της υποψηφιότητάς του, ο Στέφανος Τζουμάκας – μεταξύ άλλων – αναφέρει: «Μπορώ να συμβάλω με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για tη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Έφη Αχτσιόγλου από την Τετάρτη (12/07) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Παρασκευή (14/07) έχουν ανακοινώσει δημόσια την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο», τονίζοντας πως δεν υπάρχει δίλημμα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να κινηθεί «προς το Κέντρο ή προς τα Αριστερά». Μάλιστα, η ίδια είπε: «Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα. Βήματα που θα κάνουμε όλοι μαζί όχι με το άγχος της δικαίωσης των προσωπικών διαφορετικών μας διαδρομών ή εμπειριών, αλλά επιτυγχάνοντας μια νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική παράδοση».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θολή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ανέφερε πως το κόμμα «πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο, σε εργαζομένους όλων των ειδών, από τα ντελίβερι μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό. Έχουμε μια πολύ ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί».

Πάντως, δεν αποκλείεται τη δική τους πλατφόρμα για την ηγεσία του κόμματος να παρουσιάσουν τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και η Ρένα Δούρου.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου προέδρου, υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στις 26 – 27 Αυγούστου και εσωκομματική κάλπη για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Σεπτεμβρίου (προβλέπονται δύο γύροι εφόσον υπάρχουν πέραν της μίας υποψηφιότητες). Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξουν σχετικές τροποποιήσεις σε αυτόν τον «οδικό χάρτη» αφού αρκετοί υποστηρίζουν πως οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να γίνουν μετά τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή: ieidiseis

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα