Ελλάδα

Η στοιχηματική «τρέλα» των εκλογών του Μαΐου

Από τα «κάστρα» των κομμάτων και τα συνολικά ποσοστά μέχρι την αποχή, αλλά και τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια που θα βρεθούν στις κάλπες

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
η-στοιχηματική-τρέλα-των-εκλογών-το-961339
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πέρα από το πολιτικό διακύβευμα, οι φετινές εκλογές στην Ελλάδα αποκτούν για αρκετούς ενδιαφέρον και από πλευράς στοιχηματισμού.

Μια (αγαπημένη) συνήθεια στο εξωτερικό, που τα τελευταία χρόνια ήρθε και στη χώρα μας, με τις εταιρείες να προσφέρουν αποδόσεις για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς!

Από τα πιο απλά, έως τα πιο σύνθετα ζητούμενα των εκλογών.

Πέρα δηλαδή από τις συνηθισμένες επιλογές, όπως το νικητή της εκλογικής διαδικασίας, τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα μια «βόλτα» στις στοιχηματικές εταιρείες θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Ιδιαίτερα όταν σου δίνεται η δυνατότητα να… μαντέψεις σε ποια εκλογική περιφέρεια θα συγκεντρώσει ένα κόμμα το υψηλότερο ποσοστό του, και να καταφέρεις να έχεις και κέρδος από αυτό.

Ας δούμε λοιπόν πώς «βλέπουν» οι στοιχηματικές τη βραδιά των εκλογών της 21ης Μαίου.

Όσον αφορά το νικητή, οι εταιρείες φαίνονται επηρεασμένες από τα τελευταία δεδομένα των δημοσκοπήσεων και αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις που έχουν τα κόμματα.

Η πρωτιά της ΝΔ συναντάται ιδιαίτερα χαμηλά στο 1,08 – 1,10, με το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 6-6,50 και το ΠΑΣΟΚ στο 300 – 501.

Ισορροπία στις αποδόσεις (στο 1,87) για το αν η ΝΔ θα καταφέρει να ξεπεράσει η όχι το 33,25%.

Την ίδια ώρα που ο πήχης για το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 29,5%, με τις αποδόσεις για το over ή under όπως λέμε στη στοιχηματική διάλεκτο, να κυμαίνονται επίσης στο 1,87.

Στο 9,75% μπαίνει το όριο για το ΠΑΣΟΚ, στο 6,15% για το ΚΚΕ και στο 3,95% για την Ελληνική Λύση.

Όσοι δε θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα κόμματα, οι στοιχηματικές εταιρείες τους προσφέρουν τη δυνατότητα ακόμα και να ποντάρουν στα συνολικά άκυρα ή λευκά ψηφοδέλτια (!!!) που θα υπάρχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ακόμα και στο ποσοστό αποχής! Με αποδόσεις 1,87 για το αν θα είναι πάνω ή κάτω από 42%.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα στοιχηματισμού όσον αφορά στις εκλογικές περιφέρειες τις οποίες τα κόμματα αναμένεται να… σαρώσουν.

Για παράδειγμα η ΝΔ έχει φαβορί για «κάστρο» τη Λακωνία με την απόδοση για να είναι η περιφέρεια στην οποία το κόμμα θα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό να κυμαίνεται στο 2,10, ενώ ακολουθούν Καστοριά (2,70), Ευρυτανία (4,50), Σέρρες (7,00), Πιερίας (10,00).

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τίθεται στοιχηματικά το ερώτημα εάν θα καταφέρει να κερδίσει και τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης. Το «ναι» το βρίσκουμε σε απόδοση 2,25, ενώ το «όχι» σε 1,65.

Στην απόδοση 75,00 προσφέρεται το αν από τις κάλπες θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μιλώντας δηλαδή με αριθμούς, εάν ποντάρεις 10 ευρώ στην παραπάνω επιλογή θα κερδίσεις 750 ευρώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα