Πολιτική

Ισπανία: Προβάδισμα του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος δείχνουν τα exit polls

Πιθανή απόλυτη πλειοψηφία της δεξιάς-ακροδεξιάς – τρίτη δύναμη η Αριστερά, τέταρτη η Ακροδεξιά

Parallaxi
ισπανία-προβάδισμα-του-κεντροδεξιού-970432
Parallaxi

Έκλεισαν οι κάλπες των εκλογών στην Ισπανία και τα πρώτα exit polls δείχνουν προβάδισμα του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος.

Πάντως σύμφωνα με το Reuters το PP, φαίνεται να υπολείπεται της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, την οποία ωστόσο θα μπορούσε να επιτύχει σε μια πιθανή σύμπραξη με το ακροδεξιό Vox, όπως έδειξαν δύο έρευνες.

Μια έρευνα της GAD3 για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Mediaset, η οποία δημοσιεύθηκε λίγο μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στην ηπειρωτική χώρα στις 8 το βράδυ και βασίστηκε σε δείγμα 10.000 ψηφοφόρων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι το Σάββατο, έδειξε ότι το PP θα κερδίσει 150 έδρες και το Vox 31.

Ο αριστερός συνασπισμός, με επικεφαλής τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, θα έπαιρνε συνολικά 149 έδρες στην κάτω βουλή των 350 εδρών, ανέφερε η GAD3.

Μια άλλη έρευνα, σε 17.000 άτομα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Sigma Dos για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVE, επίσης έδειξε ότι κανένα κόμμα δεν ήταν κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα