Πολιτική

Κασσελάκης: Σε αντίθεση με τις περιουσίες όσων κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα είναι όλα φορολογημένα

Η αντίδραση του για την εισαγγελική έρευνα για το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ

Parallaxi
κασσελάκης-σε-αντίθεση-με-τις-περιουσ-1129350
Parallaxi

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εντολή για εισαγγελική έρευνα για το δάνειο που δόθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης:

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες. H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες». Σε ό,τι με αφορά:

Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας:

Όλα θα αλλάξουν.

Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Δείτε το βίντεο:

H έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες. «Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα» ανέφεραν νωρίτερα πηγές κοντά στον Στ. Κασσελάκη, τονίζοντας πως μέχρι τώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν υπόχρεος υποβολής Πόθεν Έσχες.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Στ. Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας και πως είχε κέρδη. Προσθέτουν δε, ότι δεν ήταν υπόχρεος για υποβολή Πόθεν Έσχες το 2022, όταν ήταν επιχειρηματίας στις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με εταιρίες της οικογένειας Μητσοτάκη (Bολταίρος – Panama papers) – σημειώνουν οι ίδιες πηγές – ποτέ δεν είχε οφ σορ εταιρείες που θα παρέπεμπαν σε φοροδιαφυγή. Δεν έχει εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους αλλά εταιρείες νομικές, καθαρές και μάλιστα στο Μαϊάμι η φορολογία είναι στο 50%. «Εταιρείες φορολογικών παραδείσων ανήκουν στην οικογένεια Μητσοτάκη» πρόσθεταν.

«Όλες οι δραστηριότητές του ήταν και είναι πεντακάθαρες και έχει φορολογηθεί με 50% μέχρι και το τελευταίο δολάριο», τονίζουν και προσθέτουν ότι ο Στ. Κασσελάκης επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι θα μεταβιβάσει τος μετοχές.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης στις 23/2 έγραφε:

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος».

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει εταιρία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ την οποία φέρεται να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία φέρεται να προήλθαν τα χρήματα για το δάνειο προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ το Δώρο Χριστουγέννων.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει εισαγγελέας, Δημήτρης Νομικός.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα