Πολιτική

Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Λάθος του Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο συνέδριο – Πήρα ξεκάθαρη εντολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά

Parallaxi
κασσελάκης-στην-ερτ-λάθος-του-τσίπρα-ν-1125372
Parallaxi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, μια μετά το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε αρχικά πως το Συνέδριο δεν ήταν επεισοδιακό, αλλά έδρασε όπως ακριβώς έπρεπε να δράσει.

«Νομίζω πρώτα από όλα είναι λίγο δραματική η περιγραφή την οποία χρησιμοποιείτε. Το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι είναι τιμή μου να είμαι εδώ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την οποία την τιμούμε, τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε χωρίς ενδοιασμό», τόνισε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως από το Συνέδριο έχει βγει ενισχυμένος και πήρε ξεκάθαρη εντολή για να αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θέλω να πάω το κόμμα μπροστά. Πέντε χιλιάδες άτομα φώναζαν κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη. Το εύκολο ήταν να πάω σε εκλογές και να κερδίσω με 90%. Και μετά τι;

Χαρακτήρισε λάθος του Αλέξη Τσίπρα να μην έρθει στο Συνέδριο. Οι σύνεδροι μας ζήτησαν ένα λόγο να ξαναπιστέψουνε. Θέλουν μια προοδευτική αντεπίθεση.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 έχει κλείσει και σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος. Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο Συνέδριο ήταν ελάχιστοι. Όπως λέει πως βγήκα λαβωμένος από το Συνέδριο,απλά δεν το είδε.

Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό και αυτό φιλοδοξώ να κάνω. Μετασχηματισμό του κόμματος και να γίνει το μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Τα μέλη θα αποφασίσουν πως θέλει να γίνει το κόμμα τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα και ακόμη και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Το προοδευτικό κέντρο με την αριστερά έχουν την ίδια σημασία μέσα στο κόμμα μας. Η σύγχρονη Αριστερά έχει παρεμβατικό κράτος. Θέλει να λύσει προβλήματα με παρέμβαση του Κράτους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα