Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια

Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη.

Parallaxi
κατατέθηκε-στη-βουλή-το-νομοσχέδιο-γι-1120613
Parallaxi

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» κατατέθηκε, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (23/02), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η σχετική συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη (27/02) και να κρατήσει για τέσσερις συνεδριάσεις προτού το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα, η εισαγωγή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να γίνει στις 7 Μαρτίου και, την επομένη, να τεθεί προς ψήφιση έπειτα και από ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επισημαίνεται ότι εισηγητής της Ν.Δ. θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης. Το κείμενο του νομοσχεδίου έχει υποστεί αλλαγές μετά τη δεκαήμερη δημόσια διαβούλευση, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν 1.506 σχόλια και το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει περισσότερα από 205 άρθρα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα