ΝΔ: Διαγραφή Σαλμά και με τη βούλα – Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας

Ο Μάριος Σαλμάς βρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του

Parallaxi
νδ-διαγραφή-σαλμά-και-με-τη-βούλα-εκτ-1218185
Parallaxi

Μία αναμενόμενη διαγραφή πέρασε σήμερα από τα «πρακτικά» της Επιτροπής Δεοντολογίας καθώς ο Μάριος Σαλμάας βρίσκεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μετά την παραπομπή του από τον πρόεδρο και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ χάνει έναν ακόμα βουλευτή και τυπικά αναμένεται να μείνει με 156.

Ο Μάριος Σαλμάς βρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με θέμα τη διαγραφή του. Ερώτημα είναι πως θα κινηθεί ο Μάριος Σαλμάς, αν θα κλιμακώσει την κριτική και αν επιμένει στις καταγγελίες του κατά του υπουργείου Πολιτισμού με στοιχειά ή και να προσφύγει στον εισαγγελέα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους διαφωνούντες μένει να φανεί αν θα φτάσει στους παραλήπτες και εμμέσως πλην σαφώς αν θα μπει ένα φρένο σε ένα κλιμακούμενο αντάρτικο. Στόχος της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ο Σαλμάς. Στόχος είναι η αντιπολίτευση εντός του κόμματος, την οποία εξέφρασαν οι «11» βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για αρκετά περισσότερους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα