Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος, δεν παρακαλάμε το ΠΑΣΟΚ για την συνεργασία»

Η απάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση της parallaxi και του Φίλιππου Δεργιαδέ.

Parallaxi
νίκος-παππάς-ο-κασσελάκης-θα-είναι-υπ-1215536
Parallaxi

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακαλάει το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, τόνισε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση της parallaxi και του Φίλιππου Δεργιαδέ κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ο κ. Παππάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής μιλάει ευθαρσώς για την ανάγκη να ηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας».

Δείτε την ερώτηση της parallaxi στο 1:56:38 :

Η ερώτηση της parallaxi και του Φίλιππου Δεργιαδέ

«Θέλω να σας ρωτήσω για κάποια, θα έλεγα, εμμονή κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε συνέχεια για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ.Σπίρτζης και ο κ.Ραγκούσης, και μάλιστα κάποιοι έχουν φτάσει και έχουν προτείνει να υπάρξει και ενιαίο ψηφοδέλτιο. Μου κάνει εντύπωση αυτό, δηλαδή υπάρχει επεξεργασία από το κόμμα σας για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και πώς ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος νομιμοποιείται χωρίς να υπάρχει κάποιο συνέδριο, κάποια συλλογιστική απόφαση, να κάνει τέτοιες προτάσεις; Είναι καταστατικό αυτό; Και μάλιστα, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την φάση, να παρακαλάει το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, όταν μάλιστα εσείς έχετε κατηγορήσει -να σας θυμίσω ότι και το ΠΑΣΟΚ χρωστάει μισό δισεκατομμύριο στις τράπεζες-, όπως η ΝΔ, ξεχάσατε να το αναφέρετε αυτό. Και μια διευκρίνηση για τη διαδικασία σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Πέρυσι ο κ.Κασσελάκης έγινε μέλος του κόμματος και σε ένα μήνα κατόρθωσε και ήταν υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν εγώ αύριο εγγραφώ στον ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο, θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος;»

Συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η απάντηση του Νίκου Παππά

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μέλη και υπογράφουν ότι αποδέχονται το καταστατικό. Τώρα, για τα ζητήματα των συνεργασιών θα σας παραπέμψω στην απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής. Η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής μιλάει ευθαρσώς για την ανάγκη να ηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας. Δεν παρακαλάμε κανέναν, δεν θα περιμένουμε κανέναν να αρνηθεί. Θέλω να είμαι απολύτως καθαρός. Εμείς θα κάνουμε τις διαδικασίες μας και ενδεχομένως να αρχίσουμε και τις διαδικασίες μας και για τα ψηφοδέλτια και για τα πάντα. Λέμε ποια είναι η κοινωνική και πολιτική ανάγκη. Τώρα, εάν άλλοι επιλέξουν να μην ανταποκριθούν, είναι δικό τους ζήτημα και έτσι, για να απαντήσω και στο τελευταίο σας ερώτημα, οι προτάσεις συνεργασίας δεν αφορούν και το διαμοιρασμό των κομματικών χρεών».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα