Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Μπέου

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως περιμένουν το αυτονόητο.

Parallaxi
ο-συριζα-ζητά-παρέμβαση-εισαγγελέα-γι-1067450
Parallaxi

Λάβροι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ με το σεξιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, και ζητούν άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν μετά την αήθη επίθεση του δημάρχου Βόλου ότι «περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για τη ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη)».

Θεωρούμε, πρόσθεταν οι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για τη ρητορική του μίσους».

Τονίζουν δε ότι η σεξιστική επίθεση του Μπέου ήταν «κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «δεν είναι απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο».

Πηγή: iefimerida
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα