Πολιτική

«Όχι» από την κυβέρνηση για debate πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Parallaxi
όχι-από-την-κυβέρνηση-για-debate-πολιτικώ-442748
Parallaxi

Κατηγορηματικά αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέκλεισε το ενδεχόμενο τονίζοντας πως «σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν είχε γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων».

Είπε ακόμη πως στις ευρωεκλογές τη μάχη τη δίνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και συμπλήρωσε πως «debate» γίνεται καθημερινά μέσα στη Βουλή.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, δήλωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «ανοιχτό» στη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών. Υπογράμμισε ωστόσο πως «θα πρέπει να δούμε με ποιους όρους γίνονται».

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Κεχαγιά είπε ότι εάν το debate αποφασιστεί να γίνει ανάμεσα σε δύο πολιτικούς αρχηγούς, τότε αυτό θα πρέπει να είναι μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, αποκλείοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές, που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, η Βούλα Κεχαγιά είπε πως «αντίπαλός μας πρέπει να είναι η δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Εκεί στρέφουμε το ενδιαφέρον μας, στο να αποδομήσουμε την παραπλανητική πολιτική με την οποία ασκείται η διακυβέρνηση επί πρωθυπουργίας κ. Μητσοτάκη. Δεν ενδιαφερόμαστε με το να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ», είπε.

«Ο Ανδρουλάκης προσβάλλει τον Κασσελάκη πιστεύοντας ότι θα πάρει πόντους», ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά και τόνισε πως το να υποτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο λέγοντας συνέχεια ότι λέει ασυναρτησίες και χαζομάρες, δεν νομίζω ότι τροφοδοτεί το πολιτικό σου εγώ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα