Οργή για βίντεο δημοτικού συμβούλου στην Πάτρα, που “εκβιάζει” παρέα νέων για ψήφους

Τέτοιες πρακτικές πειθούς άλλωστε δεν είναι άγνωστες στη Ν.Δ - Ας θυμηθούμε μερικές

Parallaxi
οργή-για-βίντεο-δημοτικού-συμβούλου-σ-1068995
Parallaxi

Οργή στα social media αλλά και στην τοπική κοινωνία της Πάτρας ξεσήκωσε βίντεο του δημοτικού συμβούλου δήμου Πατρέων και πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου που ανάρτησε ο ίδιος και δείχνει να μιλάει σε μία παρέα νέων παιδιών, λίγες μόλις μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που παρομοίωσαν την σκηνή, με τον “Μαυρογιαλούρο” του ελληνικού κινηματογράφου, που δυστυχώς φαίνεται πως συνεχίζει να διδάσκει πρακτικές μέχρι σήμερα.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Ζαφειρόπουλος λέει χαρακτηριστικά: “Βάλτε πλάτη να πάρει η ΝΔ το δήμο της Πάτρας. Έχουμε την κυβέρνηση, έχουμε την Περιφέρεια, αν πάρουμε και το δήμο, όλο το χρήμα θα έρθει κάτω” Κι όταν ένα από τα νέα παιδιά εκφράζει την απορία : “Τώρα γιατί δεν έρχεται;”, αυτός απαντά : “Πως να έρθει ; Αφού ο άλλος (σ.σ. εννοεί τον Πελετίδη) πάει στα υπουργεία και τσακώνεται και δεν του δίνουν τίποτα ! Ε, αφού δεν του δίνουν δεν έχει να δώσει!…”

Δυστυχώς λοιπόν, οι πρακτικές λάστης και σπίλωσης του αντιπάλου εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σίγουρα, δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Ας θυμηθούμε πως την ίδια στρατηγική χρησιμοποιεί και ο Άδωνης Γεωργιάδης που απείλησε τους πολίτες στο Χαλάνδρι να μην ψηφίσουν τον Σίμο Ρούσσο που πήρε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους από την εκλεκτή της ΝΔ και παραλίγο να επανεκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, “Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο” είπε…

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το (ξανά)ζούμε αυτό, μόλις χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη για τις ενέργειές τους και τη συνεργασία του για τη στήριξη των πληγέντων.

Συνεχίζοντας πιο προκλητικά, συνέδεσε τις αποζημιώσεις, τα μέτρα στήριξης κτλ με τη συνδρομή της Περιφέρειας, αλλά και με την εκλογή του Κ. Αγοραστού. Δεν δίστασε να δηλώσει πως «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε»!

Να σημειώσουμε βέβαια εδώ, ότι τέτοιες πρακτικές πειθούς δεν είναι άγνωστες στη Ν.Δ., τις οποίες μάλιστα χρησιμοποιούν με ευκολία πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος. Πρώτη τη χορό έσυρε κατά την περίοδο προ των βουλευτικών εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απροκάλυπτα απείλησε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη για το μέλλον τους αν δε στηρίξουν τη Ν.Δ. Ακολούθησε, λίγες ημέρες πριν τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών, άλλος ένας «γαλάζιος εκβιασμός». Όπως κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ. ΑΛΛ., ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, στο πλαίσιο ομιλίας του για τις εκλογές στον δήμο Δοξάτου, επιχείρησε να εκβιάσει τους ψηφοφόρους προκειμένου να στηρίξουν τον εκλεκτό της Ν.Δ.

Δυστυχώς η πρακτική Μαυρογιαλούρου σήμερα, θα ζήλευε και την εκδοχή της Φίνος Φίλμς. Στα εισιτήρια βέβαια θα φανεί…

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα