Πολιτική

Στα «χαρακώματα» του ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης: Είστε διασπαστές – Αχτσιόγλου: Είσαι χυδαίος

Τι προκάλεσε την νέα αντιπαράθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Parallaxi
στα-χαρακώματα-του-συριζα-κασσελάκ-1074148
Parallaxi

«Χυδαιότητα» και «θράσος» στον Στέφανο Κασσελάκη, για τη σημερινή του ανάρτηση, καταλογίζει η ομάδα των 9 βουλευτών της «Ομάδας Αχτσιόγλου» που αποχώρησε χθες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον των 9 βουλευτών της τάσης «6+6» σημειώνουν πως «η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις».

Σημειώνουν πως «αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι «πουμαρό»».

«Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: Η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει» αναφέρουν από το περιβάλλον της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και προσθέτουν σε υστερόγραφο τους:

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

  • Κασσελάκης: Αν μου είχε πει προεκλογικά η Αχτσιόγλου «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω» θα είχα κάνει πίσω

Ως άνθρωποι που επέλεξαν να γίνουν «διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές» χαρακτήρισε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αν η Έφη Αχτσιόγλου του είχε πει προεκλογικά «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του», υπογραμμίζει επίσης στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος.

Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα.Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση.

Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας.

Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές.

Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας.

Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά που σέβεται το παρελθόν της, είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει και να αναγνωρίσει λάθη.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά με ανθρώπους που είναι εδώ όχι γιατί ξέμειναν εδώ, αλλά γιατί θέλουν να ανήκουν εδώ και να αγωνίζονται εδώ.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά της ανανέωσης, των νέων στελεχών που θα ξεπηδήσουν μέσα από την ίδια την κοινωνία, χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών.

Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη – μια γροθιά. Με όλα τα δάχτυλα ίσα. Σύγχρονη Αριστερά πραγματική. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα