ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία επικύρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «έκπτωτος»

Διαρκείς και ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς ψήφισαν στην Πολιτική Γραμματεία

Parallaxi
συριζα-η-πολιτική-γραμματεία-επικύρω-1212368
Parallaxi

Με καταιγιστικούς ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το βράδυ της Πέμπτης (12/9) επικυρώθηκε από την Πολιτική Γραμματεία η «έκπτωση» του Στέφανου Κασελάκη από την προεδρία του κόμματος.

Συνεπώς, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε, με την ψηφοφορία -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να λήγει με 17 υπέρ, 1 κατά (η Θεοδώρα Τζάκρη ) και 1 απών από την Ολυμπία Τελιγιοριδου.

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Βεβαίως, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «παρών» όσον αφορά την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις συναντήσεις που είχε την Πέμπτη (12/9) με βουλευτές και στελέχη του κόμματος έστειλε το μήνυμα ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από ένα 24ώρο έντονων διεργασιών και συζητήσεων με το επιτελείο και τους συνεργάτες του, βρέθηκε στην Αθήνα και δρομολόγησε τις εξελίξεις όσον αφορά την εκ νέου υποψηφιότητά του, πριν καν συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία τελικά αποφάσισε να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής την προηγούμενη Κυριακή.

Τα «σημάδια» για την απόφασή του είχαν φανεί από χθες όπου και δόθηκε η εντολή από το «στρατόπεδο» του της ενεργοποίησης του μηχανισμού του εντός των κομματικών γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε η ανάρτησή του στο Facebook με την οποία έκανε λόγο για προβοκάτσιες και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ζητούσε από τους φίλους του κόμματος να μην διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κυρίως «να μη σαμποτάρουν» την επίσκεψη του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ, διότι «απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας».

Έτσι, αφού κάλεσε να μετατραπεί η οργή σε δημιουργία, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «είμαι εδώ».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ.

Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας.

Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα