Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συμβουλές Τσίπρα σε Κασσελάκη για τη δημιουργία “πολιτικού κέντρου”

Προκειμένου να εκφράζονται άμεσα όλες οι απόψεις

Parallaxi
συριζα-οι-συμβουλές-τσίπρα-σε-κασσελά-1082203
Parallaxi

Δεν σταματούν τις τελευταίες ώρες οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να θυμίζει «τοπίο στην ομίχλη» και την ενότητα να αποτελεί το μέγα ζητούμενο. Ο πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση φιλίας προς το στρατόπεδο Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για αξιόλογα στελέχη.

Ταυτόχρονα ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθύνθηκε με σκληρές και φορτισμένες εκφράσεις σε όσους βουλευτές θέλουν να αποχωρήσουν από το κόμμα. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να πρότεινε στον κ. Κασσελάκη την δημιουργία ενός Πολιτικού κέντρου, ενός άτυπου οργάνου με συνθετικές διαδικασίες προκειμένου να «χωρέσουν όλοι εκεί».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο – ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα – ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επέστρεψε τα πυρά και τους χαρακτηρισμούς περί Τράμπ στα στελέχη εκείνα που δεν αποδέχθηκαν την εσωκομματική επικράτηση του.

«Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας…», είπε

Έστρεψε τα βέλη του κατά Τσακαλώτου για το θέμα του αποθέματος των 37 δις τονίζοντας θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ξεκαθάρισε ότι το όνομα “ΣΥΡΙΖΑ” θα μείνει και έθεσε τον πήχη ενόψει ευρωεκλογών. «Ο πήχης για εμένα είναι το 17%. Είναι το 17-18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλεί να καταθέσει το δικό του σχέδιο για τη χώρα.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Στον απόηχο των επαφών Τσίπρα για την ανάγκη ενότητας, η ομάδα Αχτσιόγλου αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της τις επόμενες ώρες για το αν μένει ή φεύγει από το κόμμα. Δυσφορία για την λέξη αποστασία από τη βαση ζητανε αποχώρηση

Στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί και η πρόθεση, μέσω ΕΡΤNEWS του Πετρου Κόκκαλη για τη δημιουργία κόμματος, αφού πρώτα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ συνέδριου του κόμματος θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου όπως είπε ο ΣΤ. Κασσελάκης και την άνοιξη θα υπηρετήσει θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. πηγη ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα