Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν για την ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου

Ζήτημα ωρών η αποχώρηση της

Parallaxi
συριζα-ώρα-μηδέν-για-την-ομάδα-66-της-έ-1061271
Parallaxi

Ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι εξελίξεις θα είναι τόσο άμεσες που την απόφασή τους αναμένεται να ανακοινώσουν πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, άφησε σαφείς αιχμές, και πήρε αποστάσεις, από την πολιτική που άσκησαν ως υπουργοί, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πώς θα γίνει η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

«Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Πέμπτη, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τελειώσουν όλα» για την ομάδα Αχτσιόγλου, αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση κειμένου – όπως έκανε και η «Ομπρέλα» – μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση ΚΟ, με επικεφαλής, όπως λένε πληροφορίες, τον Αλέξη Χαρίτση.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με μία θεσμική κίνηση θέλει να τεστάρει και να μετρήσει τις αντιδράσεις των στελεχών που πρόκειται να αποχωρήσουν. Θα προτείνει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό όργανο, που θα ονομάζεται «Πολιτικό Κέντρο», επιχειρώντας να κερδίσει πόντους στο «πινγκ πονγκ» επίρριψης ευθυνών.

Αποχώρησαν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσαν με κοινή δήλωση ένας σημαντικός αριθμός μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.

Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις». Προεξοφλούν ακόμη: «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα