Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του νέου προέδρου

Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό 45,47%, δεύτερη η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%

Parallaxi
συριζα-πσ-στο-δεύτερο-γύρο-θα-κριθεί-η-1058353
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Πάνω από 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 20:00 το βράδυ όμως δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Βάσει της ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Γιαννης Δρόσος με την καταμέτρηση στο 90,13% του εκλογικού σώματος, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας πάνω από το 45% των ψήφων, ενώ αναμένεται μάχη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής στον οποίο προκρίνεται και η Έφη Αχστιόγλου με 36%.

-Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους

-Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51. 615 ψήφους

-Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους

-Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,28% και 1.457 ψήφους

-Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,4% και 9.534 ψήφους.

Έχουν καταμετρηθεί σε 484 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Ο κ. Δρόσος διευκρίνισε ότι ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ευχαρίστησε τις 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «που προς έκπληξη πολλών -ευχάριστη έκπληξη ελπίζω για τους περισσότερους- έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία». Είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων.

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Ο δεύτερος γύρος

Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έχουν εγραφεί μέχρι και σήμερα. Σημειώνεται ότι παλαιά μέλη που δεν άσκησαν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα, θα μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι 146.635 άτομα ψήφισαν εκ των οποίων περίπου 40.000 είναι νέα μέλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα