ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή, η κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής – Με κάλπες

Με ψήφους 122 - 86 αποφάσισαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας. Κάλπες 10-1 το πρωί της Κυριακής.

Parallaxi
συριζα-την-κυριακή-η-κρίσιμη-ψηφοφορί-1085381
Parallaxi

Ο κύβος ερρίφθη και η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, θα γίνει το πρωί της Κυριακής (8/9), από τις 10 έως τη 1, στην Κεντρική Επιτροπή με κάλπες.

Συγκεκριμένα, διεξήχθη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την… ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του προέδρου της παράταξης, Στέφανου Κασσελάκη, την οποία κατέθεσαν οι «87» και την οποία στήριξε και ο Παύλος Πολάκης. Έτσι, με 122 ψήφους αποφασίστηκε να γίνει μυστική ψηφοφορία, δηλαδή να στηθούν κάλπες, 86 τάχθηκαν υπέρ της φανερής ψηφοφορίας ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Ειδικότερα, την πρόταση μομφής τη στηρίζει, όπως δήλωσε στην ομιλία του, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που περάσει η πρόταση μομφής.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του υπονόησε πως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα ψήφιζαν ονομαστικά.

«Θα πάμε σε πλήρη τήρηση της νομιμότητας. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό. Και θέλω να το δω να το κάνετε. Και θέλω να το δουν και οι πολίτες. Και να το κάνετε όχι κρυφά, αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Παππάς και Ράνια Σβίγκου τοποθετήθηκαν υπέρ της φανερής ψηφοφορίας. Υπέρ της μυστικής οι Αλεξιάδης, Παναγιωτόπουλος και Ματζουράνης.

Καθώς η συζήτηση επικεντρώνεται στον τροπο που θα γίνει η ψηφοφορία, ο Στεφανος Κασσελάκης βγήκε απο την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας: «Όταν αποφασίσουν πως θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν θα γυρίσω». Παρ’ όλα αυτά, λίγα λεπτά μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε στην αίθουσα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα