Επικαιρότητα

Θεοδωρικάκος: Σε εξέλιξη έρευνα ώστε να εξακριβωθεί που έχουν πάει τα τεράστια ποσά που δόθηκαν

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Parallaxi
θεοδωρικάκος-σε-εξέλιξη-έρευνα-ώστε-ν-723096
Parallaxi

Για την υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου» καθώς και για άλλα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή την χθεσινή «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών» ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε μιλώντας στον Αnt1 ότι το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών είναι μεγάλο, ωστόσο τόνισε ότι η κοινωνία πλέον έχει ευαισθητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα αστυνομικά τμήματα έχουν αντιμετωπίσει φέτος 10.000 τέτοιες περιπτώσεις, διπλάσιες από τα προηγούμενα χρόνια.

«Καλούμε τις γυναίκες αν συμβαίνει κάτι να απευθύνονται στην γραμμή 15900 ή στην αστυνομία. Μπορούν να βρουν ουσιαστική στήριξη», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ο Τ. Θεοδωρικάκος δε θέλησε να παρουσιάσει πρόσθετα στοιχεία, καθώς όπως είπε η ανάκριση είναι μυστική. Πάντως, είπε ότι σε όλες τις σοκαριστικές υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, όπως αυτή του Κολωνού και του συγγραφέα που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, ότι «η πολιτεία έδρασε αποτελεσματικά και ο νόμος εφαρμόζεται για όλους».

Τέλος, ανέφερε για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος ιερωμένου, ωστόσο όπως είπε «πιστεύω θα υπάρξουν εξελίξεις σε λίγο καιρό». Ανέφερε επίσης, ότι η αστυνομία έχει παραδώσει τη δικογραφία στην εισαγγελική αρχή, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική αστυνομία διεξάγει έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί που έχουν πάει τα τεράστια ποσά που έχουν δοθεί στον Οργανισμό.

Πηγή: Αnt1 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα