Πολιτική

Tουρκικά ΜΜΕ: Πώς αντιμετωπίζουν τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη;

Τι αναφέρουν για τις διμερείς σχέσεις, την προσέγγιση και τις εντάσεις

Parallaxi
tουρκικά-μμε-πώς-αντιμετωπίζουν-τη-συν-1059529
Parallaxi

Ως κρίσιμη και ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Τετάρτη (20.09.2023).

Το CNN Turk αναφέρει ότι οι διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό θα είναι τα σημαντικότερα θέματα και ότι οι δύο ηγέτες θα εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την προσέγγιση χωρίς εντάσεις.

Το Α Ηaber επίσης λέει ότι όπως φαίνεται θα συνεχιστεί το θετικό κλίμα χωρίς να αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα εν μια νυκτί. Ενώ η Χουριέτ σε άρθρο που αναφέρει διάφορα ελληνικά δημοσιεύματα γράφει ότι η Αθήνα είναι αυτή που κρατά την ανάσα της για τη συνάντηση.

Όπως αναφέρουν αναλυτές τουρκικών θεμάτων είναι θετικές οι επαφές του Ερντογάν με τους ηγέτες χωρών της περιοχής, καθώς ήταν σημαντική και η συνάντηση με τον Νετανιάχου – η μοναδική μέχρι τώρα των 2 ηγετών – όμως, δεν πέτυχε βελτίωση με την Ουάσιγκτον λόγω Σουηδίας και Φ-16 και είναι εκνευρισμένος για αυτόν το λόγο.

Δεν προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ενώ χθες πήγε στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου στο μουσείο ΜΕΤ, έκατσε μία ώρα και έφυγε.

Θεωρείται πολύ πιθανό ότι η Άγκυρα θα τηρήσει στάση αναμονής ως τις αμερικανικές εκλογές για να δει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα