Πολιτική

Βία στις εκλογές στον Βόλο– “Ζήσαμε τον τρόμο”

Πιάστηκαν στα χέρια μπροστά από την κάλπη στην Εύβοια.

Parallaxi
βία-στις-εκλογές-στον-βόλο-ζήσαμε-τ-1067118
Parallaxi

“Ζήσαμε τον τρόμο, δεν μπορώ ακόμα να ξεπεράσω αυτό που συνέβη”. Αυτό είπε μιλώντας στο gegonota.news εκλογική αντιπρόσωπος με το δημοτικό ψηφοδέλτιο “Συμμαχία για τον Βόλο”, μητέρα δύο παιδιών και εκπαιδευτικός για επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα έξω από σχολείο στον Βόλο.

Στις έξι το πρωί, έξω από το Καρτάλειο διδακτήριο, στη συμβολή των οδών Πολυμέρη με Κασσαβέτη, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, δυο εκλογικοί αντιπρόσωποι του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο” διαπιστώνουν πως έξω από το σχολείο υπάρχει παράνομη αφισοκόλληση με αφίσες του Αχιλλέα Μπέου. Σημειώνεται πως παρότι απαγορεύεται από τον Νόμο τα σχολεία είναι γεμάτα, από αφίσες του Αχιλλέα Μπέου.

Μόλις οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι προσπαθούν να κατεβάσουν τις αφίσες, εμφανίζεται μπροστά τους ένας νεαρός με ένα μηχανάκι και η νεαρή γυναίκα , τα στοιχεία της οποίας έχει καταγεγραμμένα και η αστυνομία, περιγράφει στα gegonota.news τι συνέβη:

“Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν . Εμφανίζεται μπροστά μας ένας νεαρός με μηχανάκι μας ρωτά με βρισιές τι κάνουμε και σε λίγα δευτερόλεπτα μας περικυκλώνουν 20 μηχανάκια. Ηταν νυχτα , τρομάξαμε. Ενας από αυτούς ηρθε και κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό μου και άρχισε να με απειλεί. “Θα δεις τι πάθετε , θα δεις τι έχει να γίνει” . Τα μηχανάκια μας έχουν περικυκλωμένες και μαρσάρουν. Μας βρίζανε και μας είπαν ότι θα μετανιώσουμε την στιγμή που κατεβάσαμε τις αφίσες. Προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως αυτό είναι παράνομο με τρόπο ευγενικό γιατί άλλον τρόπο δεν ξερω αλλά δεν άκουγαν τίποτα. Δεν έχω ζήσει τόσο φόβο στη ζωή μου. Η κοπέλα που ηταν μαζί μου πήρε αμέσως τον άντρα της και εκείνος την αστυνομία, η οποία ήρθε μετά από 20 λεπτά.

Οταν έφτασε η αστυνομία έμειναν τέσσερα μηχανάκια και με ρώτησαν οι αστυνομικοί εάν αναγνωρίζω το πρόσωπο που με απείλησε. Ετρεμα σαν το ψάρι και εγω και η άλλη κοπέλα που ήμασταν μαζί. Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και αποχώρησε και εμείς πήραμε αμέσως τους δικηγόρους”, είπε στα gegonota. news η εκλογική αντιπρόσωπος, το όνομα της οποίας είναι στη διάθεση κάθε αρχής. Από το νομικό επιτελείο του συνδυασμού Συμμαχία για τον Βόλο, έγινε και επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, όπως έγινε από τα ξημερώματα και για την παράνομη αφισοκόλληση.

Πηγή: gegonota.news.gr

Εύβοια: Πιάστηκαν στα χέρια μπροστά από την κάλπη

Επίθεση δέχτηκε ένας ψηφοφόρος σε εκλογικό τμήμα της Εύβοιας το πρωί της Κυριακής από άλλο πολίτη που βρισκόταν εκεί, με αφορμή τους υποψήφιους δημάρχους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο evima.gr, που βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο άντρες οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις πήγαν να πιαστούν στα χέρια, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα.

Το περιστατικό έγινε στο πρώτο δημοτικό σχολείο Αλιβερίου, οι ψηφοφόροι ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας η οποία έσπευσε αμέσως στο σημείο και χώρισε τους δύο άντρες.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμα ένα επεισόδιο, στο εκλογικό τμήμα των Κριεζών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου έφτασε η αστυνομία διότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία καθώς υποψήφιοι δύο συνδυασμών ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Με πληροφορίες από evima.gr 

Τραμπουκισμοί στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων: Έγραψαν υβριστικό μήνυμα έξω από το σπίτι υποψηφίου

Έκπληκτος ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Γιάννη Μπουροδήμου, στα Ψαχνά, είδε έξω από το σπίτι του το πρωί της Κυριακής, αφου ειδοποιήθηκε από γείτονες, ότι άγνωστοι έγραψαν υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στον τοίχο με λαδομπογιά..

Άμεσα ο υποψήφιος ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων για το γεγονός. Μια συμπεριφορά τραμπουκισμού χωρίς προηγούμενο η οποία θα πρέπει να είναι καταδικαστέα από όποια πλευρά.

Πηγή: eviathema.gr 

Δείτε εικόνες από την προσέλευση των ψηφοφόρων στη Λάρισα

Φωτ. larissanet.gr / Θανάσης Καλιακούδας

Αυξάνεται – όσο περνά η ώρα – η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα της Λάρισας…

Μεταξύ των χαρακτηριστικών στιγμιότυπων είναι ότι νεότεροι συμπολίτες συνοδεύουν τους ηλικιωμένους οικείους τους ώστε να ψηφίσουν, ενώ δεν λείπουν και τα κατοικίδια.

Χαρακτηριστικές εικόνες από το 1ο Λύκειο Λάρισα

Πηγή: larissanet.gr / Θανάσης Καλιακούδας

Σε εξέλιξη οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε 318 εκλογικά τμήματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

Στις κάλπες για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών στους 6 Δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας, καθώς και της Περιφερειακής Αρχής προσέρχονται από τις 7 το πρωί οι Καρδιτσιώτες εκλογείς.

Δείτε τις εικόνες του karditsalive:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Πηγή: karditsalive.net 

Πηγές: gegonota.news.gr, larissanet/ Θανάσης Καλιακούδας, karditsalive.net , evima.gr , eviathema.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα