Πολιτική

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία στο ν\σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με στόχο να αναδειχθεί πόσοι και ποιοι βουλευτές θα καταψηφίσουν - Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, κατέθεσε το αίτημα

Parallaxi
βουλή-ονομαστική-ψηφοφορία-στο-νσ-για-1109777
Parallaxi

Να στριμώξει τη ΝΔ στα σχοινιά με αιχμή τους δεκάδες «γαλάζιους» βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επιχειρεί η Κουμουνδούρου, καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοθέτημα που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τονίζοντας πως «χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, όταν σχεδόν το 1/3 των βουλευτών της συμπολίτευσης είτε καταδικάζει είτε αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει την πολιτική σας ταυτότητα και αποκαλύπτει την πραγματικότητα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, απευθυνόμενος στον Άκη Σκέρτσο, τόνισε πως «η αλήθεια δεν κρύβεται. Προσπαθείτε να ισορροπήσετε σε δύο βάρκες και η μία είναι της ακροδεξιάς. Θα λένε τώρα οι βουλευτές σας στους νομούς, ότι “ο ένας το ψηφίζει”, ο άλλος “δεν το ψηφίζει”. Για να τα έχετε καλά με όλους. Για τις ψήφους. Αυτό, όμως, είναι μια χυδαία πολιτική επιλογή. Γιατί έτσι η ΝΔ ανέχεται και κλείνει το μάτι στον σκοταδισμό. Και αποδεικνύετε ότι είστε ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα πως «το ερώτημα είναι απλό: Πόσα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εναντιώνονται στις αρχές του Συντάγματος; Πόσα δεν θέλουν να συμμορφωθεί η χώρα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της ευρωπαϊκής νομολογίας; Πόσα μέλη του Κοινοβουλίου της συμπολίτευσης αμφισβητούν τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας ως μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας; Πόσοι υπουργοί αμφισβητούν την υποχρέωση της χώρας στην ισότητα, στο να μην υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι, να μην υπάρχουν αόρατα παιδιά;».

Απαντώντας ο Άκης Σκέρτσος στα «πυρά» που εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά της «γαλάζιας» κυβέρνησης ανέφερε πως «στα θέματα κράτους δικαίου έχω να πω δύο ονόματα: Καμμένος και Πολάκης. Ο Καμμένος σας εμπόδισε να φέρετε μία πληρέστερη ρύθμιση. Έχετε φτάσει σε αυτό το βαθμό οίησης που λέτε ότι χάρις στις ψήφους σας θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Όσον αφορά τον Πολάκη: Έχετε στις τάξεις σας ένα βουλευτή που απειλεί τη Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Επικρατείας, στην συνέχεια, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «έχετε ξαναδεί άλλο κόμμα να υπογράφει ψήφισμα που να ζητά να κοπούν χρήματα από τη χώρα; Το ηθικό πλεονέκτημα σας κατέστρεψε. Ντροπή σας, Ντροπή», ενώ απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «δεν θα κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα