Θεσσαλονίκη

ΥΜΑΘ: Αλλαγή σκυτάλης – Παρέλαβε ο Γκιουλέκας από τον Κωνσταντινίδη

Παρών στην τελετή παράδοσης - παραλαβής και ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος

Parallaxi
υμαθ-αλλαγή-σκυτάλης-παρέλαβε-ο-γκιο-1176524
Parallaxi

Τα ηνία από τον Στάθη Κωνσταντινίδη στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης πήρε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έπειτα από τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο η ανάληψη του υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, επειδή είναι εγγονός ενός μακεδονομάχου κι ενός ανθρώπου που πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους, του Ηλία Γκιουλέκα.

«Η κατευθυντήρια γραμμή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Yπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου είναι να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη κι έχουμε τη βούληση και την όρεξη να το κάνουμε αυτό», είπε ο νέος υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα τιμήσει την εντολή του πρωθυπουργού και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί παρέλαβε από τον Μακεδόνα Στάθη Κωνσταντινίδη και Υπουργός Εσωτερικών είναι ο επίσης Μακεδόνας Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε ένα σύντομα υπολογισμό του έργου του στους 12 μήνες στο ΥΜΑΘ και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας του.

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος ο οποίος ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη μία φoρά τον μήνα θα επισκέπτονται το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και στο Διοικητήριο θα πραγματοποιούνται συσκέψεις κυρίως με εκλεγμένους της αυτoδιοίκησης, ενώ όπως είπε το ΥΜΑΘ, θα είναι ανοιχτό σε όλους τους φορείς.

Στην τελετή που έγινε στο Διοικητήριο παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Τάσος Τζήκας, εκπρόσωποι επιμελητηρίων κι άλλων φορέων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα