Ελλάδα

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Το μήνυμα της ΠτΔ και όλων των πολιτικών αρχηγών.

Parallaxi
ο-πολιτικός-κόσμος-αποχαιρετά-την-φώφ-835164
Parallaxi
εικόνα: SOOC

Σήμερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και ραγδαία επιδείνωση της υγείας της. Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την θλίψη του.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι «ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης και την χαρακτηρίζει μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο.

«Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλεια της πρόεδρου του του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του.

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

”Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.”

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25 αναφέρει : « Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό»

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης συμπλήρωσε ακόμη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

ΝΔ: Με υπευθυνότητα και συνέπεια υπηρέτησε την πολιτική ζωή του τόπου

«Σε όλη της τη ζωή, η Φώφη Γεννηματά υπήρξε δυναμική, αξιοπρεπής και γενναία. Υπηρέτησε πιστά την πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

«Η μάχη της με τον καρκίνο συγκίνησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και η είδηση της απώλειάς της μας συγκλονίζει. Στα παιδιά της, τον σύζυγο της, τους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Σταύρος Καλαφάτης: «Η Φώφη Γεννηματά μια νέα γυναίκα, μάνα, σύζυγος και πολιτικός, έχασε σήμερα την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα. Όπως έδωσε και όλες τις μάχες της ζωής της. Υπηρέτησε με ήθος και εντιμότητα τον δημόσιο βίο. Με έγνοια για τον άνθρωπο και πίστη στην Πατρίδα μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιας αληθινής μαχήτριας, μιας γυναίκας πρότυπο γενναιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας. Μιας μεγάλης πολιτικού που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια η Φώφη Γεννηματά – Συλλυπητήρια της Διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo

Μία άξια, δυναμική και ακούραστη μαχήτρια της πολιτικής ζωής του τόπου, την Φώφη Γεννηματά, αποχαιρετά η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo.

Η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια, ενώ πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις της χώρας με σεμνότητα και ευπρέπεια. Στάθηκε στο πλευρό της ΔΕΘ και των δραστηριοτήτων της, καθώς επισκέφτηκε πολλές φορές τις εκθεσιακές διοργανώσεις και στήριξε ένθερμα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ επιθυμεί να εκφράσει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους της Φώφης Γεννηματά, καθώς και στους συντρόφους της στο Κίνημα Αλλαγής.

Έτσι αποχαιρετούν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τη Φώφη Γεννηματά

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα