Ελλάδα

Πολύ μεγάλη φωτιά στις Ροβιές στην Εύβοια

Η φωτια εκδηλώθηκε στη διασταύρωση προς Όσιο Δαυίδ.

Parallaxi
πολύ-μεγάλη-φωτιά-στις-ροβιές-στην-εύβ-795551
Parallaxi

Μεγάλη φωτιά στις Ροβιές του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτια σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εκδηλώθηκε στη διασταύρωση προς Όσιο Δαυίδ.

Ροβιές

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με πάνω από 15 οχήματα.

Η φωτιά έχει δύο πολύ μεγάλα μέτωπα και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στο evima.gr δίνεται εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Ρετσινόλακος και Μουρτιά.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο για περιορίσουν την πυρκαγιά. Η κινητοποίηση του Δήμου είναι μεγάλη όπως και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη.

Νωρίτερα, σε υπαίθριο χώρο ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι, στα Κριεζά Ευβοίας.

Συγκεκριμένα η φωτιά καίει δίπλα σε επιχείρηση στα Κριεζά και κοντά σε σπίτια.

Στο evima.gr μίλησε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων για τη φωτιά που ξέσπασε στα Κριεζά.

«Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και κοντά σε σπίτια. Η φορά των ανέμων άλλαζε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούμε για προληπτική εκκένωση κατοικιών.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο»

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές της ομάδας Τίτθη Βέλους.

Ωστόσο ιδιώτες με μηχανήματα έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση.Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν πριν λίγο οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις από τη φωτιά στη Δάφνη Εκκενώθηκαν τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με νεότερη επικοινωνία που είχε το evima.gr με το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη ανέφερε χαρακτηριστικά: « Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα. Έχουμε εκκενώσει χωριά και ξενοδοχεία. Το μέτωπο της φωτιάς είναι 10 χιλιόμετρα και έχει κάψει μία επιχείρηση και αρκετά σπίτια. Δεν είμαι σε θέση να σας πω αυτή τη στιγμή τον αριθμό. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, στην περιοχή της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εκκενώθηκαν αμέσως τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Καθώς η φωτιά έχει μεγάλη ανάπτυξη σε δασική έκταση, έχει ήδη ζητηθεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή, με εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε: «Δίπλα στην Πυροσβεστική δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, όμως, έχει ήδη συντελεστεί άλλη μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος.

»Αυτές τις ώρες δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».

Πηγή: evivateam.gr/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα