Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Μου έβαλαν πρόστιμο για παραδειγματισμό, λέει η γυναίκα που άφησε το λουλούδι

Δεν θα πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ μετά από παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Parallaxi
πολυτεχνείο-μου-έβαλαν-πρόστιμο-για-π-685860
Parallaxi
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Για το πρόστιμο των 300 ευρώ που επέβαλλαν αστυνομικοί στην Μαρία Κιούση μόνο και μόνο επειδή άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο μίλησε η ίδια στην εκπομπή του OPEN TV, «Ωρα Ελλάδος».

Η Μαρία Κιούση βρέθηκε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης και αφού πρώτα είχε στείλει sms στο 13033 για μετακίνηση 6.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μου είπαν ότι έβαλα λάθος κωδικό. Τι έπρεπε να βάλω; Πάω κηδεία; Ήθελαν να γράψουν για παραδειγματισμό. Τους είπα: “εσείς δεν τηρείτε τα μέτρα». Με τη σειρά του στην εκπομπή μίλησε και ο συνάδελφος της Μαρίας Κιούση, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Λυβέρης, σημειώνοντας: «Η κυρία Κιούση δεν παρανόμησε. Της οφείλουν μία συγγνώμη. Τα μέτρα για το Πολυτεχνείο χθες ήταν πρωτοφανή».

«Αν δεν ακυρωθεί θα το πληρώσουμε εμείς»

Να ακυρωθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ που εργαζόταν πλησίον του Πολυτεχνείου και της επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή κατέθεσε ένα γαρύφαλλο για να τιμήσει τους νεκρούς ζητάει η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ «καταγγέλλουν απερίφραστα την ανάλγητη καταβολή προστίμου σε συνάδελφο που εργάζονταν στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ, Β1 Μελετών & Οργάνωσης, επί της Σολωμού 60, πλησίον του Πολυτεχνείου επειδή κατέθεσε ένα γαρύφαλλο για να τιμήσει τους νεκρούς και όσους βασανίστηκαν για να έχουμε όλοι εμείς Δημοκρατία.

Η συνάδελφος, όπως αναφέρουν, εργάζονταν σήμερα βάσει υπηρεσιακών αναγκών στο κτίριο του τ. ΟΕΚ που πλέον ανήκει στον ΟΑΕΔ. Είχε τηρήσει ακριβώς όλους τους νόμους και τις εγκυκλίους για να έρθει στην δουλειά της και να προσφέρει τις υπηρεσίες της παρότι σήμερα υπέστη όπως και όλοι οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Β1 ΟΑΕΔ, εξονυχιστικούς ελέγχους για να προσέλθουν το πρωί.

Όπως εξηγεί η Αδέσμευτη Φωνή κατά τη διάρκεια του ωραρίου της και τηρουμένων όλων των σχετικών κανόνων περί ολιγόωρης άδειας για προσωπικούς λόγους (1 δίωρη άδεια/μήνα) περπάτησε μόνη της, με ένα λουλούδι στο χέρι για να κάνει ότι έκανε κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δυστυχώς, αντιμετώπισε την αναλγησία και τον παραλογισμό. Παρότι είχε στείλει τον κωδικό για να μπορέσει να περπατήσει 200μ, αναγράφοντας την διεύθυνση εργασίας της αφού εκεί βρισκόταν, τα αστυνομικά όργανα εκτελώντας άνωθεν εντολές, της καταλόγισαν πρόστιμο 300 € για ψευδή αναγραφή πληροφοριών».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους όπου και εάν δουλεύουν, όλες τις Συλλογικότητες, όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταγγείλουν απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό «που υποτιμά τους αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας ενάντια στη Χούντα και το φασισμό!!». Να σημειωθεί ότι η Αδέσμευτη Φωνή αναφέρει ότι «αν δεν ακυρωθεί το πρόστιμο, τότε θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους!»

Ενήμερος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Την παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις από την απόφαση να βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα που χθες πήγε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει, όπως είπε, ένα λουλούδι.

Η γυναίκα, όταν τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, έξω ακριβώς από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, τους είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τον κωδικό έξι για να βγει από το σπίτι της και να πάει μέχρι την Πατησίων, ομολόγησε όμως ότι στην πραγματικότητα ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι.

Οι αστυνομικοί τελικά της βεβαίωσαν το πρόστιμο, προκαλώντας όμως αντιδράσεις, και με την εικόνα να κάνει το γύρο των social media, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Αργά το βράδυ, που ενημερώθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας για το περιστατικό, ζήτησε να μη βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα και με τη μορφή ένστασης που θα κατατεθεί να μη χρειαστεί να πληρώσει 300 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr / OPEN / cnn.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα