Διεθνή

Pornhub: Ποια «κατηγορία» προτίμησαν οι Έλληνες το 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις κορυφαίες τάσεις στον πλανήτη

Parallaxi
pornhub-ποια-κατηγορία-προτίμησαν-οι-έλλη-896603
Parallaxi

Όπως κάθε χρόνο, η γνωστή πλατφόρμα ταινιών ερωτικού περιεχομένου, Pornhub, εξέδωσε τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της χρονιάς, ανά χώρα.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως εάν λάβουμε υπόψη μας πως το Pornhub συγκαταλέγεται στη λίστα με τις 15 ιστοσελίδες που εμφανίζουν την κορυφαία επισκεψιμότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Μελετήσαμε δεδομένα από δισεκατομμύρια επισκέψεις, για να ανακαλύψουμε ποιο ήταν το περιεχόμενο που καθόρισε το 2022», αναφέρει η εταιρία σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Pornhub, οι κορυφαίες αναζητήσεις συνήθως επηρεάζονται από την επικαιρότητα και αυτό είναι κάτι που δεν αποτυπώνεται μόνο στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.

Pornhub – Οι κορυφαίες τάσεις στον πλανήτη

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δεδομένα του Pornhub δείχνουν η κατηγορία που γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις για το 2022 ήταν το λεγόμενο «Reality Porn», το οποίο γνώρισε άνοδο κατά +169%. Πρόκειται για ένα είδος περιεχομένου χωρίς σενάριο, οι οποίες μιμούνται αυτό που ονομάζουμε «ερασιτεχνικό πορνό», έχοντας όμως υψηλότερα στάνταρντς όσον αφορά την παραγωγή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει διότι οι θεατές αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία, επομένως συνεχίζουν να βλέπουν τους αγαπημένους τους ερασιτέχνες, οι οποίοι όμως πλέον προσφέρουν πιο επαγγελματικό περιεχόμενο λόγω της εμπειρίας τους και των χρημάτων που κερδίζουν.

Παράλληλα, η κατηγορία «Transgender» (τρανς γυναίκες ή άνδρες στον πρωταγωνιστικό ρόλο) γνώρισε επίσης τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις, της τάξεως του 75%, κάτι που την έκανε και την 7η πιο δημοφιλή κατηγορία συνολικά. Παρόμοια άνοδο στη δημοφιλία τους, γνώρισαν και οι κατηγορίες που αφορούν ομαδικό σεξ και σεξ σε εξωτερικούς χώρους.

Pornhub – Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η κατηγορία που είδαν περισσότερο οι Έλληνες αφορούσε τη σεξουαλική επαφή μεταξύ γυναικών (lesbian), κάτι που σημαίνει ότι δεν πρωτοτυπήσαμε σαν χώρα, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν και η πιο προβεβλημένη σε όλο τον πλανήτη.

Δείτε το χάρτη με τις δημοφιλέστερες κατηγορίες ανά τον πλανήτη:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα