Top

Πορτογαλία: Θέλει να εμβολιάσει ανήλικους πριν τη νέα σχολική χρονιά

Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα "μαύρου μύκητα" μεταξύ ασθενών με Covid-19 - Οι τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο

Parallaxi
πορτογαλία-θέλει-να-εμβολιάσει-ανήλι-752022
Parallaxi

corona

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο.

Πορτογαλία: Θέλει να εμβολιάσει τους 12-17 ετών έως την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς

Η Πορτογαλία, που πλήττεται από την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, επιθυμεί να εμβολιάσει τους 12-17 ετών έως την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

«Είναι καιρός να διευρύνουμε τον στόχο μας και να διασφαλίσουμε επίσης την προστασία των παιδιών και των νέων», προκειμένου «η νέα σχολική χρονιά να μπορέσει να επαναληφθεί χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί», είπε ο Κόστα ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Αναμένουμε μια τελική απόφαση από τη γενική Διεύθυνση Υγείας», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως όλα είναι «έτοιμα για να εμβολιάσουμε σχεδόν 570.000 νέους» το διάστημα μεταξύ 14ης Αυγούστου και 19ης Σεπτεμβρίου.

Στην Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μία δόση εμβολίου και 4,3 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η χώρα προβλέπει να πετύχει «έως τα μέσα Αυγούστου (…) το 73% του ενήλικου πληθυσμού της» να έχει πλήρως εμβολιαστεί και το «82% με μία δόση», υπενθύμισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που είναι πλέον η κυρίαρχη, προκάλεσε τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση των μολύνσεων στη χώρα, η οποία κατέγραψε 13 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υγειονομικών αρχών.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 4.376 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.774 στην περιοχή της Λισαβόνας. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα.

Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας: Η αμερικανική ήπειρος αντιμέτωπη με μια πανδημία των ανεμβολίαστων

Η αμερικανική ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πανδημία των ανεμβολίαστων, ανέφερε σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO), προειδοποιώντας πως χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών καταγράφουν αυξήσεις στα κρούσματα COVID-19, ενώ απηύθυνε νέα έκκληση υπέρ της δωρεάς εμβολίων.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία των ανεμβολίαστων και ο μοναδικός τρόπος να τη σταματήσουμε είναι να διευρύνουμε τον εμβολιασμό», δήλωσε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

«Τα εμβόλια είναι κρίσιμης σημασίας, ακόμα κι αν κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό».

ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα θα είναι η επικρατούσα τους επόμενους μήνες

Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα “μαύρου μύκητα” μεταξύ ασθενών με Covid-19

Η Ινδία έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50%, που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από την Covid-19.

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών Covid-19 μετά την ανάρρωσή τους, ανέφερε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ.

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Ο Πούτιν ζήτησε να επισπευσθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στην Ρωσία, χωρίς να επιβάλλεται ο εμβολιασμός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να επισπευσθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στην Ρωσία, χωρίς ωστόσο να επιβληθεί ο εμβολιασμός. «Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στην χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πείθουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα να κάνει το εμβόλιο, για το ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην πανδημία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιβάλλεται», αλλά πρέπει «αναλυτικά και εξειδικευμένα» να εξηγούμε τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό.

Ο Πούτιν είπε ότι το καλοκαίρι του 2021 ήταν για την Ρωσία μια κατά σειρά δοκιμασία στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «όλα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται» και είναι «κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και άλλα ζητήματα όπως η ασυνήθιστη ζέστη και οι πυρκαγιές που μαίνονται σε δασώδεις περιοχές, λέγοντας ότι με τις δυσμενείς αυτές καιρικές βρέθηκαν αντιμέτωπες σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας.

«Σε μερικές περιοχές κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα με το που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές και να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες. Αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε παντού, τουλάχιστον όπως θα θέλαμε, και λόγω των δυσκολιών που σχετίζονται με τις δασώδεις περιοχές, με την δύσκολη προσβασιμότητα αυτών των περιοχών και με το ότι είναι απομακρυσμένες» είπε ο Πούτιν, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή καίγονται δάση στην Γιακουτία, την Καρελία και την περιοχή του Τσελιάμπινσκ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Δείτε επίσης: 

Johnson & Johnson: 8 μήνες η ανοσία μετά τον εμβολιασμό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα