Διεθνή

Πώς μεταμορφώθηκε η ταξιδιωτική βιομηχανία κατά το 2021

Ποιες ταξιδιωτικές τάσεις επικράτησαν φέτος.

Parallaxi
πώς-μεταμορφώθηκε-η-ταξιδιωτική-βιομ-570302
Parallaxi

Ενώ το 2020 ήταν έτος παύσης λειτουργίας, το 2021 ήταν μια χρονιά επαναλειτουργίας. Και παρόλο που εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες προσώπου, δεν μένουμε πλέον σπίτι ή μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αναφορικά με το ταξίδι, λοιπόν, οι ταξιδιώτες τη χρονιά που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας αντιλήφθηκαν μια νέα εποχή -μια εποχή στην οποία ορισμένες ανέσεις πριν από την πανδημία έχουν επιστρέψει, με εμφανή, ωστόσο, τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Μεγαλύτερα ταξίδια

Οι ταξιδιώτες, πια, τολμούν να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια. Μετά από ένα χρόνο που δεν πήγανε στην κυριολεξία πουθενά, οι ταξιδιώτες πηγαίνουν όπου μπορούν, ακόμη κι αν χρειαστεί να ξοδέψουν τις ημέρες τους στο ταξίδι και να λιγοστέψουν εκείνες της διαμονής τους. Το γεγονός, μάλιστα, ότι κάποιοι από αυτούς είναι τυχεροί και μπορούν να έχουν παντού την δουλειά τους μαζί τους βοηθάει ώστε να μην χρειάζεται να πάρουν πολλές ημέρες άδεια από τα καθήκοντά τους.

Δουλειά από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου

Μία από τις τάσεις που επικράτησε κατά την διάρκεια του 2021, σύμφωνα με το travelpulse.com, ήταν το λεγόμενο «workcation», ο συνδυασμός, δηλαδή, των διακοπών με τη δουλειά, σε μέρη εκτός της έδρας του κάθε ταξιδιώτη. Δεδομένοι ότι πολλοί είναι εκείνοι που λόγω της πανδημίας έχουν μπει στο καθεστώς της τηλεργασίας, η οποία, για πολλούς, έχει γίνει σχεδόν μόνιμη, οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να εργαστούν από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο -και αυτό ακριβώς κάνουν.

Ταξίδια εντός συνόρων

Το να μην μπορούν να πάνε όπου θέλουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει οδηγήσει τους περισσότερους ταξιδιώτες σε μια νέα επιθυμία να ανακαλύψουν τα υπέροχα μέρη που βρίσκονται στα… «πόδια» τους. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τους αξιόλογους εγχώριους προορισμούς, που ο καθένας εδώ και καιρό επιλέγει να ανακαλύψει εκ νέου, ακόμη κι αν τα διεθνή ταξίδια έχουν επιστρέψει.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες: οι «ήρωες» της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Το 2020, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ήταν ο σωτήρας όλων των ταξιδιωτών όταν ακυρώνονταν τα ταξίδια λόγω της πρωτοφανούς νέας πραγματικότητας που όλοι βιώσαμε με την πανδημία. Αλλά ήταν και εκείνοι που για όσο διάστημα η ταξιδιωτική βιομηχανία ήταν «νεκρή» δεν αναζητήθηκαν σχεδόν από κανέναν. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, όμως, επέζησαν και, μέσα από τις δημιουργικές τους λύσεις έκαναν δυναμικό comeback. Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προγραμματίσετε ένα ταξίδι με έναν ειδικό και κάποιον που θα είναι ο επί τόπου «συνήγορος» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Γιατί όταν εμφανιστεί αυτή η επόμενη παραλλαγή (ευελπιστούμε πως όχι) και αλλάξει η κατάσταση ενός ταξιδιού, ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα είναι εκεί για να δώσει και πάλι την λύση στον ταξιδιώτη.

Με πληροφορίες από Newsbeast και  tourismtoday

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα