Διεθνή

Πώς στη Σλοβενία χρησιμοποιούν τον ήχο των μελισσών για να χαλαρώσουν;

Κοιμούνται σε δωμάτια γεμάτα με κλουβιά από μέλισσες

Parallaxi
πώς-στη-σλοβενία-χρησιμοποιούν-τον-ήχ-637592
Parallaxi
Εικόνα-στιγμιότυπο Youtube

Στη σύγχρονη κοινωνία με τους καθημερινούς αγχωτικούς ρυθμούς, έχουν βρεθεί πολλοί τρόποι χαλάρωσης, όπως οι εφαρμογές που εξιστορούν ιστορίες για τον ύπνο ή ASMR βίντεο στα οποία άνθρωποι ψιθυρίζουν ή τσαλακώνουν χαρτί σε μικρόφωνο. Οι τεχνικές αυτές βοηθούν πράγματι ένα σημαντικό μέρος του κόσμου να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

Αλλά στη Σλοβενία, υπάρχει μια μέθοδος χαλάρωσης που μπορεί πραγματικά να σοκάρει ορισμένους ανθρώπους, ιδιαίτερα εκείνους που αντιμετωπίζουν κάποιο φόβο απέναντι στη θέα των εντόμων. Για να ηρεμήσουν από το άγχος, οι Σλοβένοι, λοιπόν, κοιμούνται σε ένα δωμάτιο, γεμάτο με κλουβιά χιλιάδων μελισσών.

Η χώρα είχε μια μακρά εκτίμηση και αγάπη για τις μέλισσες. Πολλά μελισσοκομεία, όπου φυλάσσονται κυψέλες, καλύπτουν τις αυλές σπιτιών. Η Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών, η οποία είναι στις 20 Μαΐου, συμπίπτει με τα γενέθλια του Anton Jansa, ενός Σλοβένου μελισσοκόμου και παγκόσμιου πρωτοπόρου στον τομέα της μελισσοκομίας τον 18ο αιώνα. Σήμερα, η θεραπεία των μελισσών λειτουργεί ως αγχολυτική πρακτική για πολλούς στη Σλοβενία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που βρίσκονται σε απαιτητικές θέσεις εργασίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά έντονη πίεση, όπως οι πυροσβέστες.

Πηγή: BBC NEWS

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα