Life

Πώς θα αλλάξουν τα ταξίδια μετά την πανδημία- 10 προβλέψεις ειδικών

Ρωτήσαμε τους επαγγελματίες του κλάδου πώς θα ταξιδέψουμε τα επόμενα χρόνια.

Parallaxi
πώς-θα-αλλάξουν-τα-ταξίδια-μετά-την-παν-591809
Parallaxi

Με την πανδημία άλλαξαν οι περισσότερες συνήθειες μας. Από την εργασία, την καθημερινότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι και τα ταξίδια στο εσωτερικό ή εξωτερικό. Ρωτήσαμε τους επαγγελματίες του κλάδου πώς θα ταξιδέψουμε τα επόμενα χρόνια.

1. Θα ξανασκεφτούμε την Ευρώπη

Αναμένετε μια νέα αγάπη για τις λιγότερο πολυσύχναστες πόλεις με ισχυρές πολιτιστικές προσφορές. «Θα παρακολουθούσα τη Λυών και το Αμβούργο», δήλωσε η ταξιδιωτική συγγραφέας Annie Fitzsimmons με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία προβλέπει επίσης μια ανακάλυψη λιγότερο κατοικημένων ευρωπαϊκών νησιών. Μεταξύ αυτών: το νησί Sylt της Γερμανίας.

2. Η Αλάσκα θα έχει πέραση

Η επίδραση της πανδημίας θα προσθέσει έναν επείγοντα χαρακτήρα FOMO (Fear Of Missing Out) στις προσωπικές επιθυμίες. Η φρέσκια ατμόσφαιρα της Αλάσκας και της Μοντάνα θα τους ωθήσει σε κορυφαίες θέσεις, πιστεύει ο Erin Francis-Cummings, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ταξιδιωτικών δεδομένων Destination Analysts.

3. Όπως και τα εσωτερικά τρόφιμα

Περισσότεροι ταξιδιώτες φαγητού θα αναζητήσουν τα Νησιά Φερόες, προβλέπει η τηλεοπτική παραγωγός Irene Wong, η οποία ταξιδεύει στον κόσμο μαγνητοσκόπηση εκπομπών μαγειρικής. Μια αλυσίδα νησιών μεταξύ της Σκωτίας και της Ισλανδίας, προσφέρει μια μοναδική κουζίνα με επίκεντρο τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά και τα σκληρά λαχανικά. «Οποιοδήποτε μέρος είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους πιο ενθουσιασμένους», είπε η κυρία Wong.

4. Θα ελέγξουμε γρήγορα το check-in

«Σε 10 χρόνια το πρόσωπό σας θα μπορούσε να είναι το εισιτήριό σας για το αεροπλάνο», δήλωσε ο Andrew O’Connor, αντιπρόεδρος, αεροδρόμιων και συνόρων, στη SITA, έναν ελβετικό πάροχο τεχνολογίας πληροφοριών. Το βιομετρικό λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε βιντεοκάμερες θα αναγνωρίζει και θα ταιριάζει με τις δυνατότητές σας στην πτήση σας, ενώ αξιολογεί τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία σας, επιτρέποντας στους περισσότερους ταξιδιώτες να περπατούν ανεμπόδιστα από το check-in έως την πύλη.

5. Θα πληρώσουμε για την υγιεινή

Οι μικροβιοφοβικοί μπορεί να έχουν την επιλογή να πληρώσουν επιπλέον για το «Hygiene Class», μια καμπίνα premium που διαθέτει υψηλότερο επίπεδο καθαριότητας, σύμφωνα με τον Christopher Schaberg, συγγραφέα του «Airportness» και, που έρχεται αργότερα αυτό το φθινόπωρο, «Grounded: Perpetual Flight… και μετά η πανδημία.” Αν και τα φίλτρα αέρα που μοιράζονται εξίσου με την οικονομία θα εξακολουθήσουν να κάνουν την πραγματική δουλειά για την πρόληψη της ασθένειας, αυτά τα καθίσματα με υψηλότερες τιμές θα έρχονται με συχνότερη απολύμανση και αρωματικά σπρέι.

6. Θα ταξιδέψουμε στην Αρκτική

Καθώς τα σκάφη αναψυχής ξεπερνούν την πανδημία και εφαρμόζουν νέα πρωτόκολλα υγείας, αναμένουν να δουν νέους προορισμούς. Ο ειδικός της κρουαζιέρας Clare Weeden βλέπει τεράστια αύξηση στα ταξίδια μέσω του Northwest Passage του Καναδά από επιβάτες που είναι πρόθυμοι να δουν πολικές αρκούδες και άλλα είδη της Αρκτικής πριν εξαφανιστούν.

7. Οι εναλλακτικές εκδρομές θα κυριαρχήσουν

Οι προσφορές της περιοδείας στην πόλη με προοπτικές μειονοτήτων θα αναπτυχθούν, προβλέπει η σύμβουλος πολιτιστικών ταξιδιών Norie Quintos. Οι εκδρομές του Black Panther Party στο Όκλαντ και οι εξερευνήσεις των εβραϊκών συνοικιών Hasidic στο Μπρούκλιν θα αυξηθούν σε αριθμό. «Περιηγήσεις που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θα αυξηθούν μόνο σε δημοτικότητα», είπε η κα Quintos.

8. Θα ενημερώνουμε τα ρομπότ

Τα ξενοδοχεία θα γίνουν ευάερα μέρη με τεχνητή νοημοσύνη πίσω από τα παρασκήνια, δήλωσε ο καθηγητής Stephani Robson της Σχολής Διοίκησης Ξενοδοχείων του Cornell. Τα ανοιχτά λόμπι και τα δωμάτια που επιτρέπουν την εξωτερική είσοδο θα είναι το προσχέδιο, με τις φάρσες και τις φασαρία. Οτιδήποτε δύσκολο να καθαριστεί θα είναι «ύποπτο» σε ένα δωμάτιο μετά την πανδημία. Τα ρομπότ θα είναι παρόντα αλλά διακριτικά, με ηλεκτρική σκούπα στους διαδρόμους στις 2 π.μ.

9. Οι τσάντες Hover θα απογειωθούν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roam Luggage Larry Lein φαντάζεται ότι τα αεροπλάνα αντικαθιστούν τους τροχούς στις σακούλες με κυλίνδρους. Τα ενσωματωμένα συστήματα παρακολούθησης θα ταιριάξουν την τσάντα με το τηλέφωνό σας, ώστε οι αιωρούμενες αποσκευές να σας ακολουθούν καθώς περπατάτε.

10. Οι λεοπάρδες θα έχουν μεγαλύτερη σημασία

Ο Peter Fearnhead, Διευθύνων Σύμβουλος της African Parks, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται 18 εθνικά πάρκα και αποθεματικά, δήλωσε ότι οι χώρες που συνδυάζουν τη χρηστή διακυβέρνηση με τη διατήρηση θα γίνουν τα αυριανά αστέρια. Δύο ξεχωρίζει ο κ. Fearnhead: Μπενίν και Μαλάουι. Ο πρώτος, στη Δυτική Αφρική, αναπτύσσει τα εθνικά πάρκα Πεντζάρι που διαθέτουν ελέφαντες και λιοντάρια, ενώ το Μαλάουι, στη νοτιοανατολική Αφρική, είναι γεμάτο αποθέματα με ρινόκερους και λεοπαρδάλεις.

Πηγή: wsj του Andrew Nelson

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα