Top

ΠΟΥ: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
που-για-τρίτη-συνεχόμενη-ημέρα-ρεκόρ-ν-671514
Parallaxi

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε χθες Σάββατο ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων του ΠΟΥ, 465.319 κρούσματα εντοπίστηκαν χθες παγκοσμίως έναντι 449.720 την Παρασκευή και 437.247 την Πέμπτη.

Το βόρειο ημισφαίριο βρίσκεται σε μια “κρίσιμη στιγμή” της πανδημίας Covid-19, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός χωρών καταγράφει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο”, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτιμά πως “οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι”, την ώρα που “ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνη πορεία”.

Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.273 νέα κρούσματα κορονοϊού και 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 161.880 διαγνωστικά τεστ.

Χθες τα περιστατικά ήταν 19.644, με 151 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 1.208 ασθενείς, 80 περισσότεροι από χθες.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, 5.762 καταγράφονται στη Λομβαρδία, 2.800 στο Πεδεμόντιο, 2.590 στην περιφέρεια της Νάπολης -την Καμπανία- 1.800 στην Τοσκάνη και 1.541 στο Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμη, τα επείγοντα περιστατικά αλλά και οι νοσοκομειακοί θάλαμοι είναι υπερπλήρεις”, τονίζουν οι γιατροί του ιταλικού συστήματος υγείας.

Οι εκπρόσωποί τους προσθέτουν ότι “αν συνεχιστεί η εξάπλωση της πανδημίας με τον σημερινό ρυθμό, μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου στις ΜΕΘ της χώρας δεν θα υπάρχει καμία κενή θέση” ενώ εκτιμούν ότι “και τα τελευταία αυτά μέτρα της κυβέρνησης Κόντε, μπορεί να μην αποδειχθούν επαρκή”.

Κύπρος: 101 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

101 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (25/10) το υπουργείο Υγείας Κύπρου, προερχόμενα από σύνολο 2.781 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.545.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 27 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο ασθενείς, ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Ιρλανδία: Tο πρώτο τρίμηνο ή εξάμηνο του 2021 oi εμβολιασμοί

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι θα είναι έτοιμη να αρχίσει τους εμβολιασμούς των ευπαθών ανθρώπων κατά του COVID-19, το πρώτο τρίμηνο ή το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαι ουσιαστικά αισιόδοξος, όπως και η κυβέρνηση, ότι θα δούμε ένα εμβόλιο να έχει εγκριθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και ότι στο πρώτο εξάμηνο ή στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου, θα είναι πιθανό να αρχίσουμε τους εμβολιασμούς, αυτών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο ραδιόφωνο RTE.

ΗΠΑ: “Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία”, λέει ο προσωπάρχης του Ντ. Τραμπ

Ο προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ “δεν θα θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία” της Covid-19, την οποία συνέκρινε εκ νέου με τη γρίπη, μετά την ανακοίνωση ότι πρόσωπα από το περιβάλλον του αντιπροέδρου Μάικ Πενς μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.

“Να τι θα κάνουμε. Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία, θα ελέγξουμε το να μπορούμε να έχουμε εμβόλια, θεραπείες και άλλα μέσα για να μετριάσουμε” την ασθένεια, δήλωσε ο Μαρκ Μίντοους στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

“Διότι πρόκειται για έναν μεταδοτικό ιό, όπως ακριβώς η γρίπη”, συμπλήρωσε.

Η Καμάλα Χάρις, που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ στο πλευρό του Δημοκρατικού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, αμέσως κατηγόρησε τη διοίκηση Τραμπ ότι παραδέχθηκε την ήττα της.

“Ομολογούν την ήττα τους”, είπε σε δημοσιογράφους στο Μίσιγκαν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Μαρκ Μίντοους. “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα προεδρικής διοίκησης στην αμερικανική ιστορία”, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, από την αρχή της πανδημίας, έχει την τάση να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον ορισμένες φορές με την εποχική γρίπη.

Αφού προσβλήθηκε και ο ίδιος από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες, διαβεβαιώνει έκτοτε ότι “θεραπεύτηκε” και έχει πλέον “ανοσία” χάρη στις πειραματικές θεραπείες.

Εντούτοις, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο σε επίπεδο θανάτων, με σχεδόν 225.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Μαρκ Σορτ, διαγνώστηκε με τη νόσο Covid-19 χθες Σάββατο, όπως και τουλάχιστον άλλοι 2 σύμβουλοί του.

Όμως, ο Μάικ Πενς, που διευθύνει την ομάδα της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, αποφάσισε να μην ακυρώσει τις συναντήσεις του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικ Πενς “θα φοράει μάσκα σήμερα”, είπε ο Μαρκ Μίντοους, αν και σπανίως φοράει δημοσίως.

Ερωτηθείς σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου απάντησε: “Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία”, κατηγορώντας τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει “βάλει όλους σε καραντίνα”.

Ισπανία-κορονοϊός: Κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβολή απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Ισπανία προστέθηκε σήμερα στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που καταφεύγουν στην κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την εγκαθίδρυση με άμεση ισχύ της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για μια διάρκεια άνω των 6 μηνών στη χώρα, όπως και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους. Επιπλέον, θα απαγορεύονται τα ταξίδια μεταξύ των περιφερειών σε ορισμένες περιπτώσεις και θα περιοριστεί στους 6 ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να συναθροίζονται.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η “κατάσταση ανάγκης” θα έχει αρχική διάρκεια 15 ημερών.

Ωστόσο, ο Σάντσεθ ανέφερε πως θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να “την παρατείνει έως τις αρχές Μαΐου” και συγκεκριμένα την 9η Μαΐου.

Αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι καταρχήν θα διαρκεί από τις 23.00 έως τις 06.00, με τις 17 αυτόνομες κοινότητες της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν ή να καθυστερούν κατά μία ώρα την έναρξη ή τη λήξη της, ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Σλοβενία, όπως και ιταλικές περιοχές επέβαλαν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, που θεωρούνται καθοριστικοί παράγοντες της διασποράς του ιού.

“Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ακραία… είναι η σοβαρότερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα”, είπε ο Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος μετά το πέρας του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, κατά τη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, “η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνιστά το αποτελεσματικότερο μέτρο για να κάμψουμε την καμπύλη των μολύνσεων”, επισήμανε.

Στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, όπου ο επιπολασμός της Covid-19 είναι χαμηλός, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι πολίτες που θα πηγαίνουν για εργασία ή θα χρειάζονται βοήθεια ή φάρμακα θα μπορούν να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης.

“Ας μείνουμε στα σπίτια μας” Η Ισπανία έγινε την περασμένη Τετάρτη η πρώτη χώρα της ΕΕ, και η έκτη παγκοσμίως, που πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, την ώρα που ο Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε την Παρασκευή ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, μετά την εμφάνισή του στην Ισπανία, είναι ήδη υψηλότερος, στα τρία εκατομμύρια. Ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι έκτακτα μέτρα που είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας της υγειονομικής κατάστασης και θα αρθούν πριν από την προθεσμία των 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της κατάστασης.

“Ζητώ από όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για “ενότητα”, σε μια ξεκάθαρη πρόσκληση προς το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), που αντιτίθεται σε αυτό το έκτακτο καθεστώς, θεωρώντας το περιττό και αντιπαραγωγικό για την οικονομία.

Όμως, ακόμα κι αν ο συνασπισμός του είναι μειοψηφικός στη βουλή, ο Πέδρο Σάντσεθ γνωρίζει ήδη ότι θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για να ανανεώσει τον επόμενο μήνα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα εθνικιστικά κόμματα των Βάσκων και των Καταλανών, όπως και το μικρό κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos, αν και σύμμαχος του PP, έχουν ταχθεί υπέρ των μέτρων.

Είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσεται η Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε εθνικό επίπεδο μετά την αρχή της πανδημίας Covid-19, έπειτα από μια πρώτη που στόχευε να αναχαιτίσει το πρώτο κύμα και είχε διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε, εντούτοις, ότι αυτή η νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πολύ πιο διαφορετική από εκείνη της Άνοιξης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ισπανοί έζησαν σε μια σχεδόν πλήρη καραντίνα στο σπίτι, μία από τις αυστηρότερες παγκοσμίως.

Ο Σάντσεθ είπε την Παρασκευή ότι θα πρέπει “με κάθε τίμημα” να αποφευχθεί μια νέα καραντίνα λόγω των δραματικών επιπτώσεών της στην κοινωνική ζωή και το υψηλό οικονομικό κόστος της.

Προέτρεψε, επίσης, τους συμπατριώτες του να μειώσουν στο ελάχιστο τις εξόδους τους μέχρι νεωτέρας, ανεξαρτήτως της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

“Ας μείνουμε στα σπίτια μας όσο δυνατόν περισσότερο”, ανέφερε.

“Όσο περισσότερο μένουμε στα σπίτια μας, τόσο περισσότερο είμαστε προστατευμένοι και τόσο περισσότερο οι άλλοι”.

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ θα ανακοινώσει νέα κατάσταση ανάγκης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα ανακοινώσει σήμερα μία νέα κατάσταση ανάγκης, στην προσπάθεια να περιορίσει την αναζωπύρωση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα δώσει την απαραίτητη νομική υποστήριξη στις επαρχίες που αποφασίζουν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τη δυνατότητα να εφαρμόσουν πιο σκληρά μέρα, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Γαλλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερα από 50.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Η επιδημία του νέου κορονοϊού κατέγραψε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα στη Γαλλία με 52.010 κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Μία ημέρα πριν, η χώρα κατέγραψε περισσότερες από 45.000 νέες μολύνσεις, αφού έσπασε την Παρασκευή το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων, από την εμφάνιση της Covid-19.

Με τα νέα κρούσματα το σύνολο των μολύνσεων φθάνει τα 1.138.507 με τη Γαλλία να προηγείται πλέον της Αργεντινής και της Ισπανίας και να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση σε αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανήλθε στους 116 σήμερα, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας να βρίσκεται στους 34.761, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγείας της Γαλλίας.

Αυστρία : Εκκλήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας επ’ ευκαιρία της αυριανής εθνικής επετείου

Ενόψει της αυριανής εθνικής επετείου της Αυστρίας, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, απευθύνει σήμερα έκκληση προς τον πληθυσμό για τήρηση των κανόνων αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Η 26η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως εθνική επέτειος στην Αυστρία, σε ανάμνηση της 26ης Οκτωβρίου 1955, όταν η χώρα, έπειτα από δέκα χρόνια διαίρεσής της σε τέσσερις ζώνες επιρροής μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επανακτούσε την πλήρη κυριαρχία της, με την αποχώρηση και του τελευταίου ξένου στρατιώτη των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Σοβιετικής Ένωσης, Γαλλίας και Αγγλίας), και η αυστριακή Βουλή ψήφιζε το Συνταγματικό Νόμο για τη Διαρκή Ουδετερότητα της Αυστρίας.

Η αυστριακή ουδετερότητα φυλάσσεται ως «κόρη οφθαλμού» από τον αυστριακό λαό, ο οποίος στη συντριπτική πλειονότητά του (σε ποσοστό ακόμη και πάνω από 80%) τοποθετείται υπέρ της διατήρησής της, και το γεγονός αυτό –που επιβεβαιώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις– έχει οδηγήσει τα πολιτικά κόμματα της αυστριακής Βουλής να υπεραμύνονται του καθεστώτος ουδετερότητας της Αυστρίας.

Σε σημερινό μήνυμά του που δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης, ο αυστριακός πρόεδρος, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών για το γεγονός ότι η εθνική επέτειος φέτος δεν μπορεί να γιορταστεί ως συνήθως, τονίζει πως «όλοι πρέπει να ζήσουμε με τον ιό και να αποδεχτούμε περιορισμούς για να προστατεύσουμε την υγεία μας».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητά συμμόρφωση με τους κανόνες καταπολέμησης της πανδημίας, μη αποκλείοντας τη λήψη επιπλέον μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, εάν δεν επιβραδυνθεί η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Σε τήρηση των μέτρων, όπως επίσης σε μείωση των επαφών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών την εβδομάδα που ξεκινά αύριο, και σε αποχή από πάρτι Halloween, καλεί ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier, ο αυστριακός καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι «οι συνθήκες είναι εξαιρετικά σοβαρές, η κατάσταση οξύνεται», παραπέμπει σε άλλες χώρες, στις οποίες, όπως σημειώνει, υπάρχουν ήδη και πάλι lockdowns, με κλειστά σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κάτι ανάλογο θα περιμένει και την Αυστρία αν δεν επιβραδυνθεί η αύξηση των μολύνσεων, που «προς το παρόν δε φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε άλλη δε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Oesterreich, ο καγκελάριος της Αυστρίας σημειώνει ότι αναμένει μια «στροφή» μονάχα με το εμβόλιο.

Για τον υπουργό Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ, αυτό θα συμβεί στις αρχές του 2021, «και στην καλύτερη περίπτωση θέλουμε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό στην Αυστρία το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο», όπως δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Kronen Zeitung.

Μπορεί να κατανοήσει μια κάποια κόπωση λόγω κοροναϊού, ωστόσο «τώρα παίζονται όλα, και οι επόμενες τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον μας», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος, σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse, διαβεβαιώνοντας πως «στο μέλλον θα υπάρχουν την ίδια στιγμή οι ίδιοι αριθμοί», προαναγγέλλει ενιαία στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Έως σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων δημοσιεύουν στοιχεία σε καθημερινή βάση, ορισμένα από τα οποία διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, λόγω των διαφορετικών μεθόδων έρευνας.

Στο μεταξύ, η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, το οποίο ηγούνταν όλων των αυστριακών κυβερνήσεων από το 1970 μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, με εξαίρεση το διάστημα 2000-2006, θέλοντας να παράσχει και προσωπικά πρακτική βοήθεια, πρόκειται να συμμετάσχει μία ημέρα την εβδομάδα σε ομάδα διενέργειας διαγνωστικών τεστ κοροναϊού.

Η ίδια έχει διατελέσει στο παρελθόν διακεκριμένη γιατρός, όπως επίσης και υπουργός Υγείας στην τότε αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών με το Λαϊκό Κόμμα.

Ολλανδία: 10.203 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 10.000 νέα περιστατικά μέσα στο τελευταίο 24ωρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Το RIVM ανακοίνωσε 10.203 περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

Η ολλανδική κυβέρνηση επέβαλε στις 14 Οκτωβρίου, μέτρα μερικού περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζονται, συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων στη χώρα.

Βουλγαρία: Θετικός στον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αφού έκανε δύο διαγνωστικά τεστ.

Σε μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι θα παραμείνει στην οικεία του για θεραπεία, όπως του συνέστησαν οι γιατροί.

Ο Μπορίσοφ και τρία μέλη της κυβέρνησής του βρίσκονται σε αυτό-απομόνωση από την Παρασκευή, μετά από επαφή που είχαν με ένα άτομο που είχε διαγνωστεί θετικό στην COVID-19.

Οι υπηρεσίες υγείας αποδέσμευσαν από το καθεστώς καραντίνας τον Μπορίσοφ, αργά χθες το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα