Top

Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τις μέρες, τις ώρες και τα μέρη που διεξάγονται.

Parallaxi
που-μπορείτε-να-κάνετε-δωρεάν-rapid-test-αυτή-τ-781344
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ):

α) Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Μενεμένης.

β) Την Τετάρτη και την Παρασκευή 4 & 6 Αυγούστου από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων (Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι).

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 3 έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Τρίτη 3 Αυγούστου θα γίνουν test στον Τρίλοφο, στο χώρο του ΚΑΠΗ

– Την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Πλαγιάρι, επίσης στο χώρο του ΚΑΠΗ

– Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν rapid test στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι να δουν μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία για επανέλεγχο εντός της ημέρας ενώ στους ανήλικους χορηγείται έγγραφη βεβαίωση.

Έρευνα ΙΣΑ: Οι αρνητές του εμβολίου απειλή για το τείχος ανοσίας

Δήμος Θερμαϊκού 

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καλεί το σύνολο των συμπολιτών του σε δωρεάν εξέταση ελέγχου για τον κορονοϊο με τη διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στα ΚΑΠΗ Περαίας.

Για την εξέτασή σας να έχετε μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σας ταυτότητα.

Δήμος Καλαμαριάς

Διακοπές χωρίς αποτέλεσμα από rapid test δε γίνεται και για το λόγο αυτό πολλοί σπεύδουν να υποβληθούν στην εξέταση, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, βλέποντας την μεγάλη προσέλευση των πολιτών στο Θεατράκι της Χηλής, προγραμμάτισε και για την 1η εβδομάδα του Αυγούστου, από Δευτέρα 2 έως και Παρασκευή 6/8, 9:30π.μ-15:00μ.μ, να βρίσκεται στον ίδιο χώρο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19 (rapid tests).

Εμβόλια: Ποιες οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος αφού έχει λάβει και τις δύο δόσεις

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις εγκαταστάσεις του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγ. Αθανασίου 34 με Κολοκοτρώνη) καθημερινά, από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα τα δωρεάν rapid test θα πραγματοποιηθούν:

  • τη Δευτέρα 2/8/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ
  • την Τρίτη 3/8/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ
  • την Τετάρτη 4/8/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ
  • την Πέμπτη 5/8/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ
  • την Παρασκευή 6/8/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ

    Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, διοργανώνουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test για Covid-19 ) για πεζούς στον Δήμο Παύλου Μελά, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει τρεις νέες προγραμματισμένες δράσεις στο εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου:

Τρίτη 3, Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Αυγούστου, τις ώρες 09:00 – 14:30.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 2 Αυγούστου & Τρίτη 3 Αυγούστου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυτεχνείου 20 – Τετάρτη 4 Αυγούστου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη – Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Πανόραμα, Βενιζέλου 12, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος – Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 και την Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Ι. Καποδίστριας», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος, Ωραιόκαστρο) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 09.30 έως τις 15.00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα