Διεθνή

«Πουλάς φούμαρα» -«Λες βλακείες»: O Μακρόν λογομαχεί με πολίτες στη λαϊκή αγορά

Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα» - Δείτε βίντεο

Parallaxi
πουλάς-φούμαρα-λες-βλακείες-o-μακρ-1000763
Parallaxi

Η απροειδοποίητη εμφάνιση του Εμανουέλ Μακρόν σε λαϊκή αγορά στη Γαλλία είχε απρόοπτα, καθώς ο πρόεδρος της χώρας λογομάχησε με πολίτες.

Λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του στην ανατολική Γαλλία, αντίκρισε 200 διαδηλωτές, προσκείμενους στο αριστερό κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας, ενώ σταμάτησε σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ντολ, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες. Με έναν εξ αυτών υπήρξε μάλιστα και λογομαχία, καθώς ο άνδρας είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως «πουλάει φούμαρα» και έχει αυξήσει τους φόρους.

Ο Μακρόν του είπε πως λέει «βλακείες», αλλά τελικά έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά. Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλοαϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι’ αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα