Προ των πυλών της Δυτικής Ελλάδας ο “Γηρυόνης” – Η τελευταία ανακοίνωση του meteo

Δείτε την τελευταία ενημέρωση από το meteo

Parallaxi
προ-των-πυλών-της-δυτικής-ελλάδας-ο-γη-517919
Parallaxi

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 24/11, το μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων που έχει προαναφερθεί προσεγγίζει τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 θα επηρεάσει  το σύνολο της χώρας, κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές που εκδηλώνονται κατά τόπους κατά τη διάρκειας της νύχτας θα ενταθούν δίνοντας έως και τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες με σημαντικά ύψη βροχής. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα βελτιωθεί.

Επισημαίνεται ότι τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν εμμονή στα παράκτια και ορεινά τμήματα των νομών Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του “Γηρυόνη”, έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα