Επικαιρότητα

Προκλητική επιστολή της Άγκυρας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας η Τουρκία στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Parallaxi
προκλητική-επιστολή-της-άγκυρας-για-τ-316034
Parallaxi

Σε επιστολή της η Άγκυρα προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στις 31 Μαΐου, για πρώτη φορά, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, έκανε επίσημα σύνδεση του θέματος των “8” Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη, ζητώντας εν ολίγοις “ανταλλαγή” για μια “δίκαιη δίκη”.

Την επιστολή και το ρεπορτάζ φέρνει στο φως σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Τα Νέα”, δημοσιεύοντας το έγγραφο και όλες τις πληροφορίες. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα, η συγκεκριμένη επιστολή της Αγκύρας ήρθε στις 31 Μαΐου ως απάντηση στο ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Αποστολέας από πλευράς Τουρκίας είναι ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό που ουσιαστικά ζητάει η πλευρά της Τουρκίας στη συγκεκριμένη επιστολή είναι η έκδοση των “8” εντός των συνόρων της με αντάλλαγμα όχι την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά την “υπόσχεση για μια δίκαιη δίκη” τους.

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της επιστολής, ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, κατηγορεί μεταξύ άλλων την “Ευρώπη” πως λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, κατακρίνει το ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων λέγοντας πως δεν υπήρξε αντίστοιχη μεταχείριση στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των “8” και καταγγέλει την ελληνική δικαιοσύνη που αφήνει ατιμώρητους τους “Τούρκους εγκληματίες”.

Θυμίζουμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 129 ημέρες σε φυλακές της Αδριανούπολης, όταν συνελήφθησαν στη διασυνοριακή γραμμή του Έβρου με τα αιτήματα απελευθέρωσής τους να έχουν απορριφθεί όλα. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, 129 μέρες μετά, κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

*Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ και tanea.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα