Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκτη η Κορακάκη- Προκρίθηκε η Θεσσαλονικιά, Μ. Κυρίδου

Θρίαμβος για την ελληνική ομάδα πόλο.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-έκτη-η-κορακάκη-προ-791495
Parallaxi
κορακάκη 1
Εικόνα Twitter

Την έκτη θέση με 49 βαθμούς κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο όπλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 βολές έπεσε στην 7η θέση, παρόλα αυτά στις 12 ανέβηκε στην 6η.

κορακακη
Στιγμιότυπο από ΕΡΤ2

Έπειτα από την 14η βολή, και αφού είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους η Σελίν Γκόμπερβιλ ως 8η και η Ματίλντε Λεμόλ ως 7η, άρχισε η… μάχη με την Ολένα Κόστεβιτς από την Ουκρανία. Τελικώς, η Ουκρανή με 137.8 έμεινε στον τελικό ενώ η Ελληνίδα αθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 137.4.

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι Μ.Κυρίδου/Χ. Μπούρμπου

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν στα ημιτελικά της δικώπου. Παρά την άσχημη εμφάνιση στα προκριματικά, όταν κατέλαβαν την 5η θέση της σειράς τους, σήμερα (25/7), στον επαναληπτικό αξιοποίησαν τη δεύτερη ευκαιρία, έκαναν μία εξαιρετική κούρσα και πέρασαν πρώτες τη γραμμή του φίνις, με χρόνο 7:28.00.

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν από τον επαναληπτικό επίσης οι δεύτερες Αμερικανίδες Καλμόε/Έισερ (7:29.87) και οι τρίτες Ιρλανδέζες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα (7:31.99). Αποκλείστηκαν οι Κινέζες Χουάνγκ/Λιού (7:45.17).

Η επιτυχία αυτή των Κυρίδου/Μπούρμπου σήμανε το τρία στα τρία για τα ελληνικά «κουπιά» στο Τόκιο, όσον αφορά στην επίτευξη του πρώτου στόχου τους, καθώς την πρόκριση είχαν εξασφαλίσει απευθείας από την πρώτη «μάχη» τους οι Στέφανος Ντούσκος (απλό σκιφ) και Αννέτα Κυρίδου (απλό σκιφ).

Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας πόλο 

Σπουδαία εμφάνιση έκανε και η εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ομάδα κατάφερε να νικήσει την Ουγγαρία με 10-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 3-2, 1-1.

ΕΛΛΑΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέο κρούσμα- 123 μολύνσεις συνολικά

Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Στέφανος Ντούσκος

Μια θέση στον τελικό του μονού σκιφ θα διεκδικήσει ο Στέφανος Ντούσκος στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αφού παρέμεινε πρώτος, στα 500, τα 1.000, έμεινε δεύτερος πίσω από τον Νορβηγό Κγιέτιλ Μπορτς στα 1.500 μέτρα, για να περάσει δεύτερος και τη γραμμή του φίνις με χρόνο 7:12.77 και να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο πρώτος Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 7:10.97, ενώ ως τρίτος της 1ης προημιτελικής σειράς προκρίθηκε ο Ιταλός Αλμπέρτο Τζενάρο ντι Μάουρο, με χρόνο 7:26.25.

Θέσεις κατάταξης θα διεκδικήσουν ο 4ος Κουεντίν Αντονιέλι από το Μονακό (7:29.99), ο 5ος Αμπντελχαλέκ Ελμπάνα από την Αίγυπτο (7:32.86) και ο 6ος Χουσέιν Αλιρέζα από τη Σαουδική Αραβία (8:35.05).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα