Ελλάδα

Προς παράταση το mini lockdown στη Μεσσηνία

Αίρονται οι περιορισμοί σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Parallaxi
προς-παράταση-το-mini-lockdown-στη-μεσσηνία-682919
Parallaxi
Πηγή: unsplash

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έναντι του κορονοΐου Covid-19 μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου.

Η παράταση αποφασίστηκε μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δημοσιεύεται σε εβδομαδιαία βάση.

Εκτός της Π.Ε. Μεσσηνίας περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν, για το ίδιο χρονικό διάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αχαία, την Ηλεία καθώς και την Ικαρία, αντιθέτως αίρονται οι περιορισμοί σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

-Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα