Top

Πρόστιμα και αναστολές έφεραν έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ για κορονοϊό και παρεμπόριο

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
πρόστιμα-και-αναστολές-έφεραν-έλεγχο-820122
Parallaxi
Εικόνα: Sooc

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 32.200 ευρώ και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης έφεραν οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, σχετικά με την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Αίγινα και Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ από τους ελέγχους στην Αττική, για αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 24 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 100 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σε Αττική, Αίγινα και Θεσσαλονίκη.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.200 ευρώ και αναστολές λειτουργίας για 36 ημέρες συνολικά (σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο και σε 1 καταστήματα τυχερών παιχνιδιών 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων και συγκεκριμένα για:

• μη τήρηση των κανόνων σχετικά με όρθιους πελάτες

• για υπέρβαση του ορίου πελατών εντός του καταστήματος

• μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

• μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων

• μη χρήση μασκών προστασίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 290 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική.

3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

4. Κατασχέθηκαν 343 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες της Φθιώτιδας

Ο κορονοϊός δηλώνει έντονο «παρών» στα σχολεία της Φθιώτιδας. Συνολικά, 19 κρούσματα έχουν καταγραφεί τις δύο πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς.

Τη Δευτέρα (27.09.2021) δηλώθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας δώδεκα περιστατικά κορονοϊού – από τα οποία δύο αφορούν εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiuaReport, η πλειοψηφία των σχολείων (6 στα 7) είναι στη Λαμία, ενώ τα 5 είχαν απασχολήσει από την προηγούμενη εβδομάδα με κρούσματα.

Επιπλέον άλλες επτά μολύνσεις καταχωρίσθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας, από τις οποίες μία αφορά εκπαιδευτικό.

Έτσι στο σύνολο οι νέες μολύνσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Φθιώτιδα φτάνουν τις 19 ή σχεδόν το 50% του συνόλου της Στερεάς που είναι 40!

Από τα 40, τα 5 αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικούς, καθώς εκτός από τους τρεις της Φθιώτιδας, εντοπίστηκαν άλλοι δύο στην Ευρυτανία.

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Στερεά Ελλάδα:

Θεοδωρίδου: Με ποια εμβόλια θα γίνει η τρίτη δόση – Ποιοι εξαιρούνται

Κατέληξε ηλικιωμένος αρνητής – Σπεύδουν μετανιωμένοι να εμβολιαστούν

«Λέμε να το κάνουμε τώρα το εμβόλιο. Τι να κάνουμε φοβηθήκαμε».

Πριν από 8 ημέρες έχασε τον ανεμβολίαστο γαμπρό της από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σήμερα κάνει τον απολογισμό της και εκμυστηρεύεται στο LIVE NEWS πως ίσως το εμβόλιο τον είχε σώσει.

«Δεν ξέρω, λέω μήπως την γλίτωνε πιο φτηνά ο άνθρωπος».

Ο 70χρονος, που υπέκυψε στον κορωνοϊό, πτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ήταν αρνητής της πανδημίας. Όλοι στην Κατερίνη γνώριζαν τις απόψεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Δεν φοβόταν το εμβόλιο απλώς δεν ήθελε. Κι εγώ δεν έκανα και η γυναίκα του δεν έκανε».

Όπως αποκαλύπτει η πεθερά του στο LIVE NEWS, ποτέ δεν πίστευαν πως ο ιός θα τους χτυπήσει την πόρτα.

«Δεν πιστεύεις ότι θα έρθει σε σένα ποτέ. Και μετά λες εντάξει θα το κάνω, θα το κάνω και μετά περνάει ο καιρός και την πατάς».

Περισσότερο από 1 μήνα πάλεψε στην εντατική του νοσοκομείου στη Λάρισα ωστόσο δεν τα κατάφερε.

«Τους έπιασε αμέσως. Αμέσως πήγαν στο νοσοκομείο τα παιδιά. Αυτός δεν άντεξε ο καημένος. Δεν άντεξε».

Μετανιωμένες πλέον για τις απόψεις τους, η ίδια και η κόρη της θέλουν πλέον να εμβολιαστούν άμεσα.

«Λέμε να το κάνουμε τώρα το εμβόλιο. Τι να κάνουμε; Φοβηθήκαμε. Να συμβεί τέτοιο πράγμα; Φοβάσαι, μπαίνει ο φόβος μέσα σου».

Ο 70χρονος πτηνοτρόφος φαίνεται πως κόλλησε από μια υπάλληλο στον χώρο εργασίας του, με την ενδοοικογενειακή διασπορά να είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι 9 στους 10 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική είναι ανεμβολίαστοι με σχεδόν τους μισούς να μην καταφέρνουν να βγουν από εκεί.

Ηλεία: Πατέρας αρνητής απείλησε ότι θα σκοτώσει Διευθυντή Σχολείου

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που αναφέρεται σε πατέρα από την Ηλεία, ο οποίος φέρεται να απείλησε ότι θα πάρει όπλο και θα σκοτώσει τον Διευθυντή του Σχολείου που πηγαίνει το παιδί του.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδευσης Δυτικής Ελλάδος Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε ότι η όλη προσπάθεια υπονομεύεται από τους αντιεμβολιαστές γονείς. «Είναι ενοχλητική η συμπεριφορά ορισμένων γονέων του αντιεμβολιαστικού κινήματος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν το δικό τους. Προσεγγίζουν γονείς, στέλνουν έγγραφα στους διευθυντές και τους ζητούν να μην κάνουν ιατρικές πράξεις. Φτάσαμε να απαγορεύουν ορισμένοι να πιάσει ο δάσκαλος το μέτωπο ενός παιδιού να δει αν έχει πυρετό ή να του βάλει θερμόμετρο ή να του δώσει ένα ντεπόν, ή να του περιποιηθεί ένα ελαφρύ τραύμα όπως πάντα κάνουμε στα σχολεία; Αυτά δεν είναι ιατρικές πράξεις. Υπάρχουν παντού διάσπαρτα και στους τρεις νομούς τέτοια περιστατικά ευτυχώς εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα εκτεταμένο κύμα και δεν είχαμε και προσαγωγές εκπαιδευτικών» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος

Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι έχουν συμβεί διάφορα κραυγαλέα περιστατικά. «Για παράδειγμα είχαμε έναν πατέρα στην Ηλεία που πήρε τον διευθυντή εκπαίδευσης και απειλούσε ότι θα πάει να πάρει την καραμπίνα και θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει το παιδί του επειδή του είπε ότι έχει κορονοϊό. Ο γονιός υποστήριζε ότι έχει απλή γρίπη. Δεν υλοποίησε την απειλή αλλά αντιλαμβάνεστε την όλη αναστάτωση. Αντί οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους μαθητές τους και στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων έχουν και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα».

Πληροφορίες: ΑΠΕ, Mega, newsit.gr

ΕΟΔΥ: 47 θάνατοι – Πάνω από 2.100 νέα κρούσματα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα