Top

Πρώτο σαββατοκύριακο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ώρα κλείνουν τα μπαρ

Τα νέα δεδομένα που έφερε η άρση των μέτρων - Οι τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Parallaxi
πρώτο-σαββατοκύριακο-χωρίς-απαγόρευ-528897
Parallaxi

Σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και μετά τη 1:30 το βράδυ, ενώ η άρση των μέτρων έφερε και αλλαγές στα ωράρια των μπαρ και των εστιατορίων.

Τι ώρα κλείνει η εστίαση

Πλέον, έπειτα και από τις τελευταίες αλλαγές, έρχεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Τονίζεται επίσης ότι πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν λίγες ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στη 01:30 τα ξημερώματα και ολοκληρωνόταν στις 05:00 το πρωί. Στο παραπάνω ωράριο είχαν προσαρμοστεί και τα καταστήματα εστίασης που έκλειναν στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Πλέον, τα καταστήματα της εστίασης (μπαρ,καφέ και εστιατόρια) μπορούν να λειτουργούν και μετά τη 1:30.

Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις προς τα νησιά: Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοίο και με αεροπλάνο

Από την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουλίου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα ταξιδεύουμε με πλοίο στα νησιά, ενώ νέες οδηγίες εξέδωσε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοίο

Συγκεκριμένα, για να ταξιδέψουν οι επιβάτες με πλοίο θα πρέπει είτε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορονοϊού (τα self test πλέον ισχύουν μόνο για ανήλικους). Αναλυτικότεροι οι επιβάτες πρέπει να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις

  1. Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή
  2. Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή
  3. Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Οι ανήλικοι 12 έως 18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι  ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα