Διεθνή

Qatargate: Καθυστέρηση στην έναρξη της ακρόασης της Εύας Καϊλή

Εξαίρεση του εισαγγελέα Κλεζ ζήτησε ο Ταραμπέλα

Parallaxi
qatargate-καθυστέρηση-στην-έναρξη-της-ακρόασ-947651
Parallaxi

Με καθυστέρηση τουλάχιστον κατά μία ώρα ξεκίνησε η ακρόαση της κατηγορούμενης Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, QatarGate. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σήμερα στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, στο οποίο παρουσιάζεται για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή, θα αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Μαζί με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή ενώπιον των δικαστών είναι και οι Μαρκ Ταραμπέλα και Αντόνιο Παντσέρι. Ο Βέλγος νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ο οποίος τοποθετήθηκε για την υπεράσπισή της πριν από λίγες μέρες, δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά του να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή

Όπως δήλωσε ο νέος δικηγόρος της Ευρωβουλευτού κατά τη διάρκεια της ακρόασης της δεν θα είναι παρών ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, Μισέλ Κλεζ, καθώς ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησε την εξαίρεσή του και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να παρίσταται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

«Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή μιλώντας για το αίτημα της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικά η δήλωση του Σβεν Μαρί:

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα