Ραγδαίες εξελίξεις: Προς απέλαση ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα – Συναντήθηκε με Δένδια

Δεκάλεπτη συνάντηση Δένδια - Λίβυου πρέσβη στο ΥΠΕΞ.

Parallaxi
ραγδαίες-εξελίξεις-προς-απέλαση-ο-λίβ-510723
Parallaxi

«Persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα καθώς εξέπνευσε το τελεσίγραφο που έθεσε στις 2 Δεκεμβρίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για τη συμφωνία της Λιβύης με την Τουρκία ως προς τη χάραξη νέας ΑΟΖ και θαλασσίων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρέσβη, σε μία συνάντηση που διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά και βάσει όσων είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην διάρκεια της ημέρας καθώς αναμένονται ανακοινώσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Δένδιας είχε πει σχετικά τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ άλλων πως «εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα κηρυχθεί persona non grata και θα φύγει».

Να σημειωθεί πως η τουρκολιβυκή συμφωνία είναι στα «χέρια» του ΥΠΕΞ καθώς το κείμενο με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έφτασε χθες, στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά όπως διευκρίνιζαν διπλωματικές «πηγές» δεν εστάλη από την πλευρά της Λιβύης.

Στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, κατόπιν πρόσκλησης του Κ. Τασούλα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα