Top

Ραγδαίες εξελίξεις στο Δ. Θεσσαλονίκης: Ο Ζέρβας αποπέμπει τον Τσαβλή από τη διοικούσα ομάδα

Για να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Parallaxi
ραγδαίες-εξελίξεις-στο-δ-θεσσαλονίκη-729061
Parallaxi

Εκτός διοικούσας παράταξης είναι πια για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής μετά και την σημερινή συνέντευξη τύπου του τελευταίου.

Αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα συγκαλέσει συνεδρίαση της διοικούσας ομάδας (που αποτελείται από τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους Εφραίμ Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλο και Πέτρο Λεκάκη που προσχώρησαν στη διοίκηση) και θα προχωρήσουν στην διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή.

Αυτό άμεσα θα σημάνει την έναρξη διαδικασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο μιας και σύμφωνα με τον νόμο Κλεισθένη για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να προέρχεται από την παράταξη που διοικεί.

Ρουσφέτι στα εμβόλια ρε μπαγάσες;

Ο Δρόσος Τσαβλής ήδη από το μεσημέρι έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του να παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ενώ οι πληροφορίες της Parallaxi φανερώνουν πρόθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να τον στηρίξουν θεωρώντας βάσιμους τους ισχυρισμούς του ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήθελε από καιρό να απαλλαγεί από αυτόν και βρήκε αφορμή το ζήτημα των παράτυπων εμβολιασμών συγγενών του κυρίου Τσαβλή.

Αύριο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα ενημερώσει με τηλεδιάσκεψη τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων για τις τελευταίες εξελίξεις και τους λόγους που τον οδήγησαν στο να μην παραιτηθεί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα