Top

Ρεκόρ θανάτων στην Ρωσία – Στα ύψη τα κρούσματα παρά το lockdown στην Αυστραλία

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
ρεκόρ-θανάτων-στην-ρωσία-στα-ύψη-τα-κ-769461
Parallaxi

corona

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Ρωσία: Αριθμό ρεκόρ 867 ημερήσιων θανάτων κατέγραψαν οι αρχές μέσα σε ένα 24ωρο

Η Ρωσία ανέφερε 867 θανάτους από COVID-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ένα νέο ρεκόρ εν μέσω μιας ακόμη αύξησης των μολύνσεων.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν 23.888 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Μελβούρνη παρά το λοκντάουν δύο μηνών

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Μελβούρνη αυξήθηκαν σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός για το οποίο οι αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη σε παράνομες συγκεντρώσεις στα σπίτια για την παρακολούθηση σημαντικού αθλητικού αγώνα παρά το σκληρό λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην πόλη αυτή της Αυστραλίας το οποίο θα κλείσει σε λίγο τους δύο μήνες.

Οι αρχές της πολιτείας της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, υπολογίζουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των 1.438 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα θα μπορούσαν να αποδοθούν κατόπιν ιχνηλάτησης σε πάρτι που έγιναν σε σπίτια το περασμένο σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσουν παρέες στην τηλεόραση τον μεγάλο τελικό του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

“Θα ήταν απολύτως εφικτό να μην έχουν προκύψει πολλά από αυτά τα κρούσματα (…) Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, απλά προσπαθώ να το εξηγήσω διότι πολλοί άνθρωποι θα ψάχνουν να βρουν πώς μπορεί να ανέβηκαν τόσο πολύ, τόσο γρήγορα” τα κρούσματα, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους.

Οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι οι αριθμοί που ανακοινώνονται σήμερα, οι οποίοι δείχνουν αύξηση 50% στον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα, ενώ χθες είχαν ανακοινωθεί 950, αποτελεί “μεγάλο πισωγύρισμα” στην διαχείριση της έξαρσης των κρουσμάτων, την ώρα που οι αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να εμβολιαστεί ο ενήλικος πληθυσμός των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων της πολιτείας.

Ο μισός από τον πληθυσμό της Βικτόρια που είναι ηλικίας άνω των 16 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ποσοστό το οποίο βρίσκεται κάτω από τον εθνικό μέσο όρο που είναι 53%, ενώ οι αξιωματούχοι μείωσαν το μεσοδιάστημα μεταξύ των δόσεων του εμβολίου της Pfizer στα πολιτειακά κέντρα εμβολιασμού στις τρεις εβδομάδες μετά την αύξηση των αποθεμάτων.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, και η πρωτεύουσα Καμπέρα βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε λοκντάουν για να αναχαιτίσουν ένα τρίτο κύμα της επιδημίας που πυροδοτεί το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού. Οι αρχές εγκατέλειψαν στρατηγική για μηδέν κρούσματα και επιδιώκουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στο πλαίσιο του σχεδίου τους για έξοδο από τα λοκντάουν.

Συνολικά 941 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Νέα Νότια Ουαλία, η πλειονότητα των οποίων στο Σίδνεϊ, ενώ στο Κουίνσλαντ καταγράφηκαν 6 και στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας 31.

Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Βικτόρια ήρθε την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωνε σήμερα την απόφασή της να σταματήσει σταδιακά την έκτακτη οικονομική υποστήριξη για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν τον αντίκτυπο των λοκντάουν, ευθυγραμμιζόμενη με το σχέδιό της για τον τερματισμό της υποστήριξης στους εργαζομένους που υπέστησαν συνέπειες από την πανδημία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι τα προσωρινά επιδόματα θα σταματήσουν μόλις εμβολιαστεί πλήρως το 80% του ενήλικου πληθυσμού στις πολιτείες και τα εδάφη.

Ωστόσο οι επιχειρήσεις της Βικτόρια θα λάβουν νέα υποστήριξη 2,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τις επόμενες έξι εβδομάδες όταν η πολιτεία αναμένεται ότι θα έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο της για τον εμβολιασμό του 80% του ενήλικου πληθυσμού, από περίπου 50% που είναι τώρα.

“Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον ιό, χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε μαζί του με έναν ασφαλή για την αποφυγή της COVID-19 τρόπο”, ανέφερε ο Φράιντενμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να σταματήσει σταδιακά την καταβολή της οικονομικής υποστήριξης, οι οποία μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στις πολιτείες και την Καμπέρα, θα πιέσει τις πολιτείες που έχουν απαλλαγεί από τον ιό να κρατήσουν ανοιχτές τις οικονομίες τους και να αποφύγουν τα λοκντάουν για να καταπολεμήσουν μελλοντικά ξεσπάσματα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ασκεί πιέσεις σε όλες τις πολιτείες και τα εδάφη να αρχίσουν να ζουν με τον ιό μόλις το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάσει το 70%-80%, αλλά το Κουίνσλαντ και η Δυτική Αυστραλία, που έχουν απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από την COVID-19, δηλώνουν ότι μπορεί να καθυστερήσουν το εκ νέου άνοιγμά τους.

Παρά τα πρόσφατα ξεσπάσματα του Δέλτα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία βρίσκεται σε περίπου 105.000 και των θανάτων στους 1.291, πολύ πιο κάτω από άλλες χώρες με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί η χώρα, ενώ μόλις 11 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο σε αυτήν.

Διεθνής μελέτη πρόβλεψης εγκύων με συμπωματική λοίμωξη COVID-19 για σοβαρή νόσο και εισαγωγή στη ΜΕΘ

Οι έγκυες που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχουν αυξημένο κίνδυνο για επιπλοκές, εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωλήνωση, σε σύγκριση με γυναίκες αντίστοιχης ηλικίας που δεν είναι έγκυες. Πολυκεντρική διεθνής προοπτική μελέτη με συμμετοχή δέκα κέντρων εμβρυομητρικής ιατρικής από Βρετανία, Ελλάδα, Αυστρία και Τουρκία έδειξε ότι χρησιμοποιώντας ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία της μητέρας, ο δείκτης μάζας σώματος και το τρίμηνο της κύησης μπορεί να γίνει πρόβλεψη του κινδύνου για σοβαρή μορφή της λοίμωξης COVID-19 , ενώ προσθέτοντας και κάποια κλινικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι δείκτες φλεγμονής, μπορεί να γίνει πρόβλεψη για εμφάνιση προεκλαμψίας, σοβαρή επιδείνωση ή και θάνατο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 793 έγκυες/λεχωϊδες με συμπτωματική λοίμωξη COVID-19, από τις οποίες οι 44 (5.5%) έκαναν εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας και οι 10 (1.3%) κατέληξαν. Χρησιμοποιώντας τους δύο αλγορίθμους μπορεί αφενός να γίνει σωστή συμβουλευτική σε έγκυες που διστάζουν να εμβολιαστούν και οι οποίες παρουσιάζουν επιβαρυντικούς παράγοντες για σοβαρή νόσο (πχ μεγάλη ηλικία, παχυσαρκία, κάπνισμα), έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εγκαίρως για τον εμβολιασμό τους και αφετέρου να μπορεί να γίνει έγκαιρα η εισαγωγή των συμπτωματικών εγκύων, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο κίνδυνο για επικείμενη επιδείνωση της κατάστασής τους.

Οι περισσότερες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα με προβλεπτικά μοντέλα επιδείνωσης της νόσου σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 δεν περιλαμβάνουν έγκυες γυναίκες. Έτσι, η μελέτη αυτή, που αφορά μόνο έγκυες, δίνει τη δυνατότητα να γίνει σωστή ενημέρωση όσον αφορά τον εμβολιασμό και επιτρέπει στα συστήματα υγείας και τους ιατρούς να κάνουν σωστή επιλογή των εγκύων που πρέπει να εισαχθούν στα νοσοκομεία πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους και κινδυνεύσει τόσο η υγεία τους όσο και η υγεία του μωρού τους.

Από την Ελλάδα συμμετείχε η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αττικό Νοσοκομείο, με την καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, τον ακαδημαϊκό Υπότροφο Γεώργιο Παπαϊωάννου και τον ιατρό Παναγιώτη Κρόκο, από τη Βρετανία συμμετείχαν τρία νοσοκομεία από το Λονδίνο, το St George’s Hospital, St George’s University of London, το University College London Hospital και το King’s College London, από την Αυστρία συμμετείχε, από τη Βιέννη, το Medical University of Vienna, και από την Τουρκία συμμετείχαν πέντε νοσοκομεία, από την Άγκυρα το Middle East Technical University και από την Κωνσταντινούπολη το American Hospital, το Koc University, το Sancaktepe Sehit Prof Dr Ilhan Varank Training and Research Hospital και το Prof Dr Cemil Tascioglu City Hospital.

Γερμανία: Άλλα 12.150 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες και 67 νέοι θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 12.150 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.227.501, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 67 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 93.638 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλία: Από σήμερα το υγειονομικό πάσο είναι υποχρεωτικό και για τους εφήβους 12 με 17 ετών

Aν και μέχρι τώρα εξαιρούνταν από το μέτρο, οι έφηβοι ηλικίας 12 με 17 ετών στη Γαλλία θα πρέπει από σήμερα να επιδεικνύουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση της covid-19.

Το μέτρο ισχύει για τους ενήλικες Γάλλους εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Πρέπει να επιδεικνύουν τακτικά το πάσο τους με τη μορφή ενός κωδικού QR, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, ότι έχουν νοσήσει ή ότι διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Από σήμερα και οι έφηβοι θα είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου για παράδειγμα να πάνε σε ένα εστιατόριο, να πάνε στον κινηματογράφο ή στην πισίνα ή να κάνουν ένα ταξίδι με το τρένο.

Δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα ισχύσει η υποχρέωση αυτή. Αν και η επιδημία του κορονοϊού μοιάζει να βρίσκεται σε ύφεση στη Γαλλία από τον Αύγουστο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα παρατείνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου μετά τις 15 Νοεμβρίου. Το Παρίσι θέλει “να διατηρήσει τη δυνατότητα” η υποχρέωση αυτή να επεκταθεί “ως το καλοκαίρι” του 2022, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι έφηβοι μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν υγειονομικό πάσο διότι ο εμβολιασμός τους είχε αργήσει να ξεκινήσει. Οι υγειονομικές αρχές επέτρεψαν μόλις τον Ιούνιο στους ανήλικους 12 με 17 ετών να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Πλέον όμως σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων είναι πλήρως ανοσοποιημένοι, ενώ συνολικά το 84% του πληθυσμού της Γαλλίας, που μπορεί να εμβολιαστεί, το έχει πράξει.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει κι άλλο την ανοσοποίηση των ανηλίκων οργανώνοντας μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκστρατείες εμβολιασμού στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν και αυτές δεν φάνηκε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς χορηγήθηκαν λιγότερες από 30.000 δόσεις.

Ο εμβολιασμός των ανηλίκων είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και ένα από τα βασικά θέματα διαμαρτυρίας στη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου. Ωστόσο ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές. Το προηγούμενο Σάββατο περίπου 64.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, έναντι 237.000 στο απόγειο του κινήματος, στις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση εξάλλου έχει κάνει και κάποιες υποχωρήσεις για τους ανήλικους, οι οποίοι αντίθετα με τους ανεμβολίαστους ενήλικους, θα εξακολουθήσουν να μπορούν να κάνουν δωρεάν μοριακά τεστ μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημοτικά σχολεία περιοχών με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης

Οι μαθητές στη Γαλλία δεν θα χρειάζεται από τις 4 Οκτωβρίου να φοράνε προστατευτικές μάσκες στα δημοτικά σχολεία της χώρας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το Παρίσι και τα γειτονικά του προάστια δεν περιλαμβάνονται στα 47 μητροπολιτικά διαμερίσματα ή διοικητικές περιοχές όπου παύει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τη βελτίωση που σημειώθηκε στον τομέα της υγειονομικής κρίσης λόγω της COVID-19 στη Γαλλία μετά την επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας από την κυβέρνηση.

Οι περιοχές όπου θα πάψουν να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να έχουν λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί πέντε συναπτές ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε χθες ότι η Γαλλία σχεδιάζει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ουκρανία: Νέο άλμα στα κρούσματα κορονοϊού

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ουκρανία αυξήθηκε σε σχεδόν 12.000 τις τελευταίες 24 ώρες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης 194 θανάτους λόγω επιπλοκών της Covid-19.

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς lockdown.

Η Ουκρανία ήρε περιορισμούς του lockdown καθώς τα κρούσματα μειώθηκαν το καλοκαίρι αλλά την περασμένη εβδομάδα επέβαλε έναν πανεθνικό «κίτρινο» κωδικό, που περιορίζει τις μαζικές εκδηλώσεις καθώς και την πληρότητα γυμναστηρίων, κινηματογράφων και άλλων χώρων.

Η Ουκρανία, με πληθυσμό 41 εκατ. κατοίκων, είναι από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες της Ευρώπης, με περίπου 2,42 εκατ. κρούσματα COVID-19 και 56.274 θανάτους από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

ΗΠΑ: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θέτει σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς

Η πολιτεία και η πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγησαν σφοδρά από την cοvid-19, είναι οι πρώτες στις ΗΠΑ που πειραματίζονται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών.

Από τη Δευτέρα όλο το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων της πολιτείας, σχεδόν 520.000 άνθρωποι, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 για να εργαστούν, σε διαφορετική περίπτωση αναστέλλεται η καταβολή του μισθού τους και κινδυνεύουν με απόλυση.

Η Δημοκρατική κυβερνήτης της πολιτείας Κάθι Χόκαλ αρχικά είχε προκαλέσει έκπληξη όταν είχε προειδοποιήσει ότι θα κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά για να αντικαταστήσει τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, φοβούμενη μια χαοτική κατάσταση στα νοσοκομεία. Ωστόσο τελικά εξέφρασε την ικανοποίησή της που κανένα νοσοκομείο δεν έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από τον Μάρτιο του 2020 η covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 56.000 ανθρώπων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σε συνολικό πληθυσμό 20 εκατομμυρίων, εκ των οποίων οι 34.000 μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Την απόφαση των αρχών της πολιτείας αυτής αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, όπως η Καλιφόρνια που καθιστά από σήμερα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών, αν και εκεί θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και οι ανεμβολίαστοι εφόσον κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ.

Η Χόκαλ, η οποία διαδέχθηκε τον Άντριου Κουόμο στις 25 Αυγούστου, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, το οποίο χθες Τετάρτη έφτασε το 87%. Το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας που έχει λάβει μία δόση εμβολίου αυξήθηκε επίσης για να περάσει από το 71% που ήταν στις 24 Αυγούστου, στο 82% στις 20 Σεπτεμβρίου και το 92% τη Δευτέρα.

Για την Χόκαλ, που αντιμετωπίζει ένα από τα πρώτα πολιτικά της τεστ, αυτό “αποδεικνύει ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών είναι απλώς σωστή”, αν και υπήρξαν αρκετές προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον του μέτρου, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Στη Νέα Υόρκη υπήρχαν χθες λίγοι περισσότεροι από 3.000 υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί σε σύνολο 43.000, έναντι περίπου 5.000 στις αρχές της εβδομάδας και περίπου 8.000 την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ο δρ. Μίτσελ Κατς διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών της πόλης.

Όμως η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλα τα νοσοκομεία της πολιτείας.

Το νοσοκομείο του Μπάφαλο, που διαθέτει περίπου 600 κλίνες, χρειάστηκε να θέσει σε “αργία άνευ αποδοχών” περίπου το 5% του προσωπικού του, δηλαδή 167 εργαζόμενους σε σύνολο 3.303. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων μάλιστα έφτασε το 20% στη μονάδα μακρά θεραπείας που διαχειρίζεται το νοσοκομείο στην οποία εργάζονται 474 άνθρωποι από τους οποίους περίπου 100 δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Κατά συνέπεια το νοσοκομείο αναγκάστηκε να αναβάλει μη επείγουσες επεμβάσεις και να προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας του. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αποτελεί τεστ για την πόλη της Νέας Υόρκης προτού τεθεί σε ισχύ η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, ένα μέτρο που αναβλήθηκε ως αύριο έπειτα από δικαστική απόφαση.

“Κάντε την πρώτη δόση ή μην έρθετε να εργαστείτε τη Δευτέρα. Εσείς αποφασίζετε”, έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Αν και η πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί ήδη, τα συνδικάτα του κλάδου και διευθυντές σχολείων έχουν προειδοποιήσει ότι μια πολύ βίαιη εφαρμογή του μέτρου ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα