Θεσσαλονίκη

Πλατεία Ελευθερίας: Εντός των ημερών ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης

Έτοιμα σχεδόν τα τεύχη του διαγωνισμού – Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Φίλιππος Δεργιαδές
πλατεία-ελευθερίας-εντός-των-ημερών-ξ-873218
Φίλιππος Δεργιαδές

Ένα ακόμα σημαντικό και εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, προωθεί η διοίκηση Αγγελούδη, καθώς οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας σε χώρο ιστορικής μνήμης και πρασίνου έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, με το σχετικό διαγωνισμό πιθανά να τρέξει ακόμα και τις επόμενες ημέρες, εντός του Απριλίου.

Να αναφέρουμε ότι για το έργο ήδη έχουν εξασφαλιστεί 8 εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο ενώ προχθές, το θέμα της ανάθεσης του έργου πέρασε από την Δημοτική Επιτροπή, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι όροι της δημοπράτησης.

Όπως αναφέρει στην Parallaxi, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, οι διαδικασίες για το νέο διαγωνισμό θα γίνουν βάσει του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την διοίκηση Μπουτάρη. «Περάσαμε ήδη από την Δημοτική Επιτροπή το θέμα των κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο και πάνω στον ίδιο τον διαγωνισμό με τις ίδιες προδιαγραφές προχωρούμε στο νέο διαγωνισμό έχοντας εξασφαλίσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρω. Βάσει της μελέτης του αρχικού διαγωνισμού θα γίνουν και τα τεύχη της νέας δημοπράτησης, της οποίας τους όρους τους περάσαμε επίσης μόλις πρόσφατα» τονίζει και αναφέρει ότι «οπότε ο διαγωνισμός θα προσπαθήσουμε να προκηρυχθεί άμεσα μέσα στον μήνα».

«Τα χρήματα και η μελέτη υπάρχουν και όλα έχουν πάρει το δρόμος τους» αναφέρει.

Να θυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Ελευθερίας σε χώρο ιστορικής μνήμης, όπου κατά την ναζιστική κατοχή συγκεντρώθηκαν από τους Γερμανούς, οι Εβραίοι Θεσσαλονικείς για να οδηγηθούν στα χιτλερικά στρατόπεδα, όπου περίπου 50.000 βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, μέχρι σήμερα έχει περάσει από πολλές περιπέτειες και αναβολές. Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης του Κ. Ζέρβα είχε εγκαταλείψει το έργο ανάπλασης της πλατείας σε χώρο μνήμης και είχε επαναλειτουργήσει το χώρο ως παρκινγκ αυτοκινήτων, γεγονός που είχε ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως η ανάπλαση και απόδοση της πλατείας Ελευθερίας ως χώρο ιστορικής μνήμης, όπως και η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, είναι έργα που θα τεθούν σε άμεσα σε τροχιά υλοποίησης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα