Επικαιρότητα

Θάνατος 26χρονου στο ασανσέρ: Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα;

Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο - Το αδέσποτο σκυλί που τον περίμενε και η άλλη εκδοχή στα γεγονότα

Γιώργος Σταυρακίδης
θάνατος-26χρονου-στο-ασανσέρ-τι-έχει-συ-908622
Γιώργος Σταυρακίδης

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία των Σερρών και όχι μόνο, από τον θάνατο του 26χρονου, που καταπλακώθηκε από ψυγείο μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του.

Ενώ οι μέρες περνάνε και φεύγει το πρώτο σοκ της είδησης, τα ψύχραιμα ερωτήματα που γεννιούνται, είναι πολλά.

Ο Παναγιώτης με καταγωγή από την Χρυσούπολη Καβάλας εργαζόταν ως διανομέας φαγητού στις Σέρρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σκοπό να μετακομίσει σε σπίτι της ίδιας γειτονιάς μαζί με την κοπέλα του.

Το Σάββατο, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μαζί με έναν φίλο του από τη δουλειά έκανε τη μετακόμιση στο νέο του σπίτι. Του είχαν μείνει οι μεγαλύτερες συσκευές, καθώς είχε ήδη μετακομίσει τα περισσότερα πράγματά του, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό. Ο νεαρός μπήκε μέσα στο ασανσέρ μαζί με το ψυγείο, το οποίο είχε τοποθετήσει σε ένα καρότσι μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο κάποιοι κραδασμοί όσο και το γεγονός ότι το ασανσέρ ήταν μικρό και δεν διέθετε πόρτα ασφαλείας, είχαν ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί το ψυγείο και να τον χτυπήσει στην καρωτίδα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο φίλος του που ήταν κάτω, άκουσε τους θορύβους, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο.

Δεν ήταν φοιτητής – Το αδέσποτο σκυλί

Η τοπική κοινωνία των Σερρών, μιλάει για ένα πολύ καλό παιδί που δούλευε και ήταν πάντα, με όλους ευγενικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν φοιτητής, όπως γράφτηκε στην πόλη, αλλά είχε έρθει πριν περίπου έναν χρόνο για να δουλέψει. Η ευαισθητοποίηση του δε σταματούσε στους ανθρώπους που λένε οτι βοηθούσε συχνά, αλλά νοιαζόταν πολύ και για τα αδέσποτα.

Μάλιστα, πληροφορίες μας λένε ότι μαζί με την κοπέλα του, είχαν κανονίσει να φιλοξενήσουν ένα αδέσποτο ζώο στο καινούριο τους σπίτι, ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουν στην καινούρια τους ζωή.

anarthsh-fithth-KioVE.jpg

«Καλόκαρδος. Ευγενικός με το χαμόγελο στα χείλη» έγραψε σε ανάρτηση, φίλη του, που είχε κανονίσει μαζί του την διαδικασία για την φιλοξενία του ζώου και είχαν ραντεβού την Δευτέρα για να το πάρουν στο σπίτι τους, όπως μας είπε, ενώ προσπαθεί ακόμα να πιστέψει την τραγική κατάληξη. 

Έξω από την πολυκατοικία, στην είσοδο, είναι τοποθετημένο ένα καρότσι μεταφοράς με λίγα λουλούδια, μερικά ρεσώ και ένα σημείωμα από τον φίλο που το βράδυ του Σαββάτου, ήταν μαζί του.

«Τι άσχημο παιχνίδι σε έπαιξε η μοίρα ρε φίλε. Γιατί, γιατί έφυγες με αυτόν τον τρόπο. Ήρθα να σε βοηθήσω κι εσύ μου έδωσες για τελευταία φορά το χέρι σου. Σαν να το ήξερες. Καλό ταξίδι».

serres-asanser-shmioma.jpg

Σε επικοινωνία της Parallaxi με συντηρητή ασανσέρ (όχι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας), μας ενημερώνει πως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι απαγορεύονται οι μεταφορές φορτίων με ασανσέρ, όπως άλλωστε αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης όλων των ανελκυστήρων.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

«Όπως έμαθα εγώ, αλλά και από την εμπειρία μου, δεν καταλαβαίνω τι αναταράξεις ήταν αυτές που ακούστηκαν πως προκάλεσαν το δυστύχημα. Δεν γίνονται αναταράξεις έτσι ξαφνικά. Εγώ, από αυτά που άκουσα, νομίζω πως μπήκε πρώτο το παιδί και τράβηξε στον θάλαμο το καρότσι με το ψυγείο, με την πόρτα του όμως προς την είσοδο του ασανσερ. Όπως πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσει, φοβάμαι ότι άνοιξε η πόρτα του ψυγείου ή βρήκε κάπου και έγειρε πάνω του, με αποτέλεσμα να βρει στην καρωτίδα του» αναφέρει ο συντηρητής, ενώ σχετικά με τι πρέπει να ισχύει για τους ανελκυστήρες, λέει πως «Πρέπει βάσει νόμου να έχουν όλα τα ασανσερ πόρτες. Απλά δεν είναι σε όλα αυτόματες και σε πολλά υπάρχει τρόπος να τις απενεργοποιείς ώστε να χωρέσεις κάτι μέσα. Στο ασανσέρ που έγινε το κακό, είχα μάθει ότι μάλλον έλειπε η μία πόρτα και οπότε, κάπως έτσι πρέπει να έγινε»

Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες, ο έμπειρος συντηρητής, αναφέρει στην Parallaxi πως «Ευθύνες μπορεί να αποδοθούν και στον συντηρητή του ανελκυστήρα, αλλά και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Από εκεί και πέρα είναι πόση οργή μπορεί να έχουν οι γονείς αύριο μεθαύριο ώστε να το τρέξουν αυτό. Από την άλλη βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχει σε κάθε όροφο κολλημένο το αυτοκόλλητο με τις οδηγίες χρήσης και απαγορεύει ρητά τη μεταφορά φορτίων, ο κάθε ενήλικας νομίζω πως έχει την ατομική του ευθύνη»

serres-asanser-1.jpg

Οι πληροφορίες λένε πως οι οικείοι του περιμένουν το πόρισμα της Πυροσβεστικής και του ιατροδικαστή για να δουν πώς θα προχωρήσουν. Εντωμεταξύ, κάτοικοι της Χρυσούπολης Καβάλας είναι συγκλονισμένοι από την είδηση πως ένα δικό τους παιδί, έφυγε με έναν τόσο άσχημο τρόπο. «Όλη η Χρυσούπολη πενθεί γι’ αυτό το παλικάρι. Τρίτη απόγευμα είναι η κηδεία του, εκεί να δεις τι έχει να γίνει» αναφέρει κάτοικος της περιοχής που λέει χαρακτηριστικά «Εδώ στον τόπο καταγωγής του να δεις τι πόνο έχουμε…»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα και ο αδερφός του άτυχου νεαρού, είναι αποφασισμένοι να μάθουν όλη την αλήθεια και τι έφταιξε εκείνο το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τον άνθρωπο τους.

Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης (02.08.2022) στη Χρυσούπολη Καβάλας, όπου φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν για πάντα τον Παναγιώτη.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα