Ελλάδα

Θάσος: Καλύτερη από το 2019 η τουριστική κίνηση

Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες τουρίστες.

Νίκος Γκάγιας
θάσος-καλύτερη-από-το-2019-η-τουριστική-κί-924254
Νίκος Γκάγιας

Καλοκαίρι προ πανδημίας θυμίζουν οι κρατήσεις και πληρότητες στα καταλύματα της Θάσου. Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι μέχρι στιγμής τα πράγματα για το νησί, όπως κάνει γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης.

Βέβαια μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Έλληνες τουρίστες είναι είδος προς εξαφάνιση και οι κάτοχοι voucher κοινωνικού τουρισμού θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν διαθέσιμα καταλύματα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην ανακοίνωση των δικαιούχων.

«Τον Μάϊο και τον Ιούνιο υπήρχε μία υστέρηση περίπου 10% σε σχέση με το 2019. Ο Ιούλιος μάλλον θα είναι καλύτερος, όπως ευχόμαστε το ίδιο και για τον Αύγουστο. Το εάν η χρονιά θα είναι συνολικά καλύτερη θα κριθεί από τον Σεπτέμβριο. Πάντως οι κρατήσεις για τον Αύγουστο δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Έτσι πιστεύουμε πως μαζί με τον Ιούλιο θα είμαστε ένα 10% πάνω» αναφέρει ο κ. Παρασχούδης.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φέτος πολλοί Έλληνες επισκέπτες, καθώς τις προηγούμενες δύο χρονιές υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια για να βρουν, όμως φέτος έχουν γίνει νωρίς οι κρατήσεις από το εξωτερικό – έτσι είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάτι διαθέσιμο.

«Η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών του νησιού, σε ποσοστό 75% προέρχεται από τον οδικό τουρισμό (Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Τούρκοι αλλά και αρκετοί Ούγγροι). Αεροπορικώς από την Καβάλα με προορισμό την Θάσο έρχονται τουρίστες από Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία και από τις Σκανδιναβικές χώρες»

Αναφορικά με τους Έλληνες επισκέπτες αλλά και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Παρασχούδης εξηγεί ότι: 

«Τα προγράμματα άργησαν πολύ να ανακοινωθούν και έτσι οι δικαιούχοι θα δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα. Η Θάσος τις προηγούμενες δεκαετίες δούλευε πολύ με τον κοινωνικό τουρισμό και είχαμε πολλούς Έλληνες επισκέπτες. Όμως αυτά ανακοινώνονταν νωρίς και οι κρατήσεις γίνονταν την άνοιξη. Τώρα όταν ανακοινώνονται μέσα Ιουλίου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για κάποιον να κάνει κράτηση τον Αύγουστο. Τα προγράμματα αυτά πρέπει να ανακοινώνονται νωρίτερα, όχι στα μέσα του καλοκαιριού»

Σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται σε πολλά τουριστικά μέρη ο κ. Παρασχούδης επιβεβαιώνει πως υπάρχουν και ότι φέτος υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό.

«Αυτό βέβαια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το βλέπουμε και στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην νέα αυτή πραγματικότητα και παρά το γεγονός ότι είναι υψηλή σεζόν πιστεύουμε πως έχουμε μπει σε μία νέα κανονικότητα που διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα